Agentura Moody´s potvrdila nejvyšší národní rating VLS

16.05.2016 7:35

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. (VLS) si udržely nejvyšší hodnocení agentury Moody´s. Renomovaná americká ratingová agentura, která se zabývá hodnocením ekonomické stability korporátních subjektů, ale i států, přehodnotila v souvislosti se změnou metodiky národního ratingu přibližně 30 podstatných subjektů. VLS v národním ratingu jako jediné české firmě přidělila nejvyšší hodnocení Aaa.cz. V globálním ratingu státní lesnické společnosti, hospodařící převážně v lokalitách bývalých i stávajících vojenských újezdů, přiřazuje Moody’s Investors Service stupeň A1, který se odvíjí od hodnocení České republiky.

Agentura Moody´s potvrdila nejvyšší národní rating VLS
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Hodnotitelé renomované americké poradenské společnosti ve své aktuální zprávě navíc uvedli,že výhled ratingu Vojenských lesů a statků je stabilní. „Rating A1/Aaa.cz odráží očekávání Moody’s, že Vojenské lesy a statky budou i nadále udržovatvelmi silnou kapitálovou strukturu bez jakéhokoli dluhu,“ uvádí se mimo jinév hodnotící zprávě.

Nejvyšší možný rating Aaa.cz Moody´s přidělila VLS již v roce 2015, nové hodnocení národního ratingu souvisí se změnou metodiky, kterým ratingová agentura klasifikaci národních subjektů provádí. Zavedení nového způsobu posuzování vedlo k tomu, že národní rating českých subjektů byl obecně snižován. Vojenské lesy a statky si naopak nejvyšší hodnocení udržely.

Aktuální rating je velmi pozitivní signál pro obchodní partnery VLS a potvrzuje silné a stabilní postavení státního podniku na trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…