Agentura ochrany přírody a krajiny: Aktualizace metodiky Oceňování dřevin rostoucích mimo les

08.03.2018 19:57

Pomáhá úřadům stanovit, jaký počet nově vysazených dřevin a v jaké délce následné péče kompenzuje ekologickou újmu za pokácené nebo poškozené dřeviny.

Agentura ochrany přírody a krajiny: Aktualizace metodiky Oceňování dřevin rostoucích mimo les
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Kompenzační opatření představují nástroj pro jednoduchý a metodicky konzistentní výpočet rozsahu prací, které jsou předpisované jako náhrada ekologické újmy vzniklé buď v souvislosti s povolováním kácení dřevin (§ 9 zák. č. 114/1992 Sb., v platném znění) nebo v souvislosti s kompenzací důsledků nepovolených zásahů – poškození dřevin nebo neoprávněné kácení dřevin (§ 86 zák. č. 114/1992 Sb., v platném znění).

Poslední verze metodiky Oceňování dřevin rostoucích mimo les (2017) umožňuje též ocenění zapojených smíšených porostů dřevin včetně stanovení kompenzačních opatření v případě jejich poškození či odstranění.

Na základě výše uvedené metodiky byla zpracována internetová kalkulačka umožňující výpočet hodnoty jednotlivých dřevin nebo porostů dřevin, resp. ekologické újmy vzniklé jejich pokácením nebo poškozením.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…