Agentura ochrany přírody a krajiny ČR: Přijďte se rozloučit s ptáky na Bohdanečský rybník

25.10.2016 14:39

Hejna stovek stěhovavých ptáků budou moci díky stativovým dalekohledům detailně pozorovat všichni, kdo v pátek dopoledne navštíví akci Loučení s ptáky v NPR Bohdanečský rybník.

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR: Přijďte se rozloučit s ptáky na Bohdanečský rybník
Foto: AOPK.cz
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

S tradičním organizátorem, Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR, si v letošním roce připravily doprovodný program Lesy České republiky, s. p. Akce, která tradičně probíhá v den výlovu Bohdanečského rybníka, se uskuteční 28.10.2016 od 9 do 12 hodin na Polákově poloostrově.

Účastníci budou moci stativovými dalekohledy pozorovat hejna ptáků  při jejich zastávce na podzimní migraci, dále pak odchyt ptáků do nárazových sítí s ukázkou jejich kroužkování.

„Velkým lákadlem bude zcela jistě nová ptačí pozorovatelna. Působivá stavba z masivního dubového a modřínového dřeva se střechou z rákosu dobře zapadá do okolní krajiny a umožňuje přehlédnout z výšky podstatnou část Národní přírodní rezervace Bohdanečský rybník,“ přibližuje hlavní „atrakci“ rezervace pro návštěvníky ředitel regionálního pracoviště AOPK ČR Vlastimil Peřina.

Připraveny budou i aktivity lesní pedagogiky. Nejen děti si budou moci vyzkoušet netradiční poznávání ptactva, chytání a určování ryb, dozvědět se něco víc o životě ve vodě nebo si v rukodělné dílničce vyrobit svou vlastní originální magnetku.

Firma Rybniční hospodářství Lázně Bohdaneč bude současně na hrázi rybníka  provádět jeho výlov spojený s prodejem čerstvých ryb a rybích specialit na grilu. Připravena bude i prezentace Střední školy rybářské a vodohospodářské z Třeboně, a také prezentace Klubu roty Nazdar k připravované rekonstrukci rádiového spojení paraskupiny Silver A včetně ukázky radiosoupravy Libuše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…