Air Telecom se jako čtvrtý operátor stal řádným členem Asociace provozovatelů mobilních sítí

25.11.2013 18:11

Mobilní operátor Air Telecom a. s. se v těchto dnech začlenil mezi dominantní české mobilní operátory, a to v rámci řádného členství v Asociaci provozovatelů mobilních sítí.

Air Telecom se jako čtvrtý operátor stal řádným členem Asociace provozovatelů mobilních sítí
Foto: Air Telecom
Popisek: Air Telecom

Doposud byl Air Telecom přidruženým členem. Společně se zakládajícími řádnými členy (Telefónica, T-Mobile a Vodafone) se bude od teď ještě více podílet na rozvoji a provozování mobilních telekomunikačních služeb v ČR. V minulosti se již např. zasadil o významné urychlení přenosu mobilních telefonních čísel, jehož lhůta se v září letošního roku zkrátila na čtyři dny.

„Posílení členské základny je dobrou zprávou nejen pro členy asociace, ale především pro zákazníky. Na půdě asociace došlo jen za poslední rok k výraznému posílení ochrany zákazníka a celkovému zkvalitnění standardu mobilních služeb, na kterém se svou měrou podílel i Air Telecom,“ říká prezidentka APMS Michaela Renčínová.

Air Telecom se na rozvoji českého mobilního trhu podílí aktivně již delší dobu. Jak již bylo zmíněno, od podzimu roku 2012 jako člen pracovní skupiny MNP (mobilní portability) aktivně připravoval spolu s trojicí dominantních mobilních operátorů realizaci nového procesu přenesení mobilního čísla a spuštění a provozu Referenční databáze přenesených mobilních čísel. V rámci této pracovní skupiny byl vytvořen i Kodex, jenž definuje standard služby přenesení mobilního telefonního čísla.

Mezi řádnými členy jen čtyři operátoři

Air Telecom tak doplnil trojku zakládajících členů v kategorii „řádní členové“ asociace. APMS pak má i kategorii přidružených členů, kam dočasně Air Telecom patřil.

Řádnými členy se mohou stát pouze společnosti s licencí mobilního operátora, což jsou v České republice jen čtyři firmy. Pátý mobilní operátor v nejbližší době v ČR nepřibude. 

„Cílem Air Telecomu je i nadále se aktivně podílet na rozvoji českého mobilního trhu z pozice čtvrtého mobilního operátora na českém trhu,“ uvedl Martin Hes, předseda představenstva Air Telecom a.s.

APMS na českém trhu působí už deset let. Asociace spojující síťové operátory se zabývá technickými, bezpečnostními, etickými a dalšími standardy v mobilních sítích, zajišťuje také souhrnné statistiky. Od loňského roku pak APMS řešila nový proces přenosu telefonních čísel, který začal platit od začátku letošního září. Zákazníci nyní mohou se stávajícím číslem přejít k jinému operátorovi za čtyři dny.

Ze členství vyplývají i další povinnosti, týkající se rozvoje a provozování veřejných mobilních telekomunikačních služeb, zejména aktivní účast při jednání pracovních skupin v otázkách bezpečnosti používání mobilních telefonů dětmi, bezpečnosti plateb přes mobil, propojení sítí, portability čísel či v otázkách regulace a legislativy.

O mobilním operátorovi Air Telecom

Společnost Air Telecom, a. s., je od podzimu 2012 vlastníkem a provozovatelem mobilní sítě U:fon, stala se tak čtvrtým mobilním operátorem na českém trhu. S koupí sítě U:fon v roce 2012 získal mobilní operátor Air Telecom také významné telekomunikační know-how, zkušenosti z trhu i zákaznickou bázi.
V roce 2013 se stal poskytovatelem služeb v síti s nejběžnějším standardem GSM. Air Telecom v tomto roce rovněž posílil své obchodní zázemí na centrální i regionální úrovni a dále rozvíjí portfolio svých telekomunikačních služeb v sítích standardu CDMA a GSM. Více na http://www.airtelecom.cz .

O asociaci APMS

Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS) působí na českém trhu od roku 2003. Předmětem její činnosti je vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných mobilních telekomunikačních sítí a poskytování veřejných mobilních telekomunikačních služeb v České republice. Vzhledem k tomu, že optimální podmínky pro rozvoj podnikatelských aktivit členů asociace jsou založeny na otevřené soutěži, je základním cílem APMS podpora a ochrana rovného a otevřeného trhu elektronických komunikací v České republice založeného na pravidlech respektujících ochranu hospodářské soutěže.

Zakládajícími řádnými členy APMS jsou provozovatelé veřejných mobilních telekomunikačních sítí ve standardu GSM a UMTS působící na trhu v České republice. Jedná se o společnosti Telefónica Czech Republic, a.s., T-Mobile Czech Republic, a.s. a Vodafone Czech Republic, a.s. Nově je řádným členem i čtvrtý český mobilní operátor Air Telecom a.s.

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách http://www.apms.cz .

O mobilní síti U:fon

Mobilní síť U:fon již od roku 2007 nabízí rychlý a cenově dostupný mobilní internet, bezdrátovou pevnou linku a digitální vysílačky. Od června 2008 mohou zákazníci v této síti rovněž využívat mobilní hlasové služby. V roce 2010 pak poskytla síť U:fon jako první v ČR své zázemí novým virtuálním mobilním operátorům.

Provozovatel sítě U:fon, společnost Air Telecom poskytuje své datové služby prostřednictvím technologií CDMA 2000 a EVDO revize A, jež je datovou sítí 3. generace plně srovnatelnou s UMTS/HSDPA. Předností této technologie je zejména zajištění celoplošného pokrytí i mimo velká města. Více na stránkách http://www.ufon.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…