Akademický týden nezklamal, o elektrárny na severu byl zájem

23.11.2014 8:46

Během Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR, jehož generálním partnerem byla Skupina ČEZ, si od 1. do 15. listopadu prohlédlo elektrárenské provozy na severu Čech 790 zájemců. Konkrétně do Elektrárny Počerady zavítalo 79, Elektrárnu Tušimice navštívilo 217, malou vodní elektrárnu Želina si prohlédlo 49 a vodní elektrárnu Střekov 223 osob. Dalších 222 návštěvníků hostilo Informační centrum Elektrárny Ledvice.

Akademický týden nezklamal, o elektrárny na severu byl zájem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na prohlídku Elektrárny Počerady zavítalo třeba13 návštěvníků z Prahy, ovšem nejpočetnější skupinou byli gymnazisté ze Žatce v počtu 44 osob. Z nedalekých Loun přijelo deset lidí, včetně čtyř zaměstnanců elektrárny. Ti se jednak podívali do provozů, které jindy jen míjejí, ale hlavně chtěli svým příbuzným ukázat, kde vlastně pracují. „Další zájemci o exkurzi přijeli například z Brna, Mělníka, Chraberců či Budyně nad Ohří,“ poznamenala Marie Šlajchová, asistentka ředitele Elektrárny Počerady.

Stále velkému zájmu se pochopitelně těší zmodernizovaná Elektrárna Tušimice. V tamním návštěvnickém a vzdělávacím centru se proto věnovali pěti početnějším školním skupinám a čtyřem výpravám složených z jednotlivců. „Přijeli k nám děti ze ZŠ Březiny a ZŠ Dr. Tyrše v Děčíně. Z místních tu byla 2. ZŠ v Kadani. Ze středoškoláků to měli nejdále studenti ze SPŠ dopravní v Praze, nejblíže naopak ze Střední školy energetické v Chomutově. Všech dohromady bylo 202. Čtyři výpravy složené z jednotlivců měly celkem 15 osob,“ říká Marie Tučková, manažerka návštěvnického centra Elektrárny Tušimice
Informační centrum klasické energetiky v Elektrárně Ledvice přilákalo studenty z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a žáky ze ZŠ U Nových lázní v Teplicích. Další návštěvníci byli z řad odborníků majících něco společného se Skupinou ČEZ. „Osmnáct osob se přišlo podívat individuálně. Bez zajímavosti není to, že sedm z nich se pohybovalo v terénu v rámci geocachingu a cesta za pokladem je zavedla až k nám,“ uvedla Jana Muraňská, recepční Informačního centra Ledvice.

Svých návštěvníků se během Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR dočkaly i malá vodní elektrárna Želina a vodní elektrárna Střekov v Ústí nad Labem. První si prohlédlo 79 a druhou 223 osob. I v jejich případě platilo, že se jednalo jak individuální zájemce o prohlídku, tak i organizované školní exkurze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…