Akademie věd ČR: Do Brna se sjedou světoví odborníci na nanotechnologie

20.07.2018 17:51

V neděli začíná na brněnském výstavišti týdenní přehlídka, na které se představí přední odborníci z celého světa v oblasti nanotechnologií. Bude odrážet interdisciplinární charakter tohoto oboru.

Akademie věd ČR:  Do Brna se sjedou světoví odborníci na nanotechnologie
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Přehlídka nazvaná Mezinárodní konference nanověd a nanotechnologií (International Conference on Nanoscience + Technology) se koná od 22. do 27. července a pořádá ji Fyzikální ústav AV ČR ve spolupráci s CEITEC – Vysokým učením technickým v Brně. Chce vytvořit diskusní fórum, na kterém se budou probírat současné trendy a novinky v oblasti nanotechnologií. Akce se zúčastní na 400 odborníků z celého světa.

„Velmi mě těší, že se tak významná konference s bohatou mezinárodní účastí koná v České republice. Nanotechnologie jsou nyní velmi progresivní směr výzkumu a na Akademii věd se jim věnuje několik našich ústavů,” uvedl místopředseda Akademie věd ČR pro I. vědní oblast Jan Řídký.

Mezi plenárními přednášejícími bude například Ulrike Diebold z vídeňské Technologické univerzity, Jerry D. Tersoff z americké společnosti IBM a Ali Yazdani z Princetonské univerzity, Rainer Hillenbrand ze španělské asociace pro nanotechnologický výzkum NanoGUNE. Vystoupí tu i Ondřej Křivánek, který je spoluzakladatelem společnosti Nion z Washingtonu. Ta patří ke světové špičce ve vývoji vysoce citlivých elektronových mikroskopů.

Chybět nebudou účastníci ze Švýcarska, Německa, Číny, Izraele, Koreje, Švédska či Nizozemí a přednášku o antiferomagnetických materiálech, které se dají využívat k vývoji ultrarychlých počítačových pamětí, tu bude mít Tomáš Jungwirth z Fyzikálního ústavu AV ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…