Akademie věd ČR podepsala memorandum o spolupráci s brazilskou společností SENAI

07.01.2019 16:10

Koncem roku 2018 uzavřela Akademie věd ČR memorandum o vzájemné spolupráci s brazilskou společností SENAI zaměřenou na vzdělávání v průmyslových oborech, podporu inovací a transfer technologií.

Akademie věd ČR podepsala memorandum o spolupráci s brazilskou společností SENAI
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Memorandum podepsali předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová, předseda SENAI Robson Braga de Andrade a generální ředitel SENAI Rafael Esmeraldo Lucchesi Ramacciotti.

SENAI (National Service for Industrial Apprenticeship) je součástí brazilského průmyslového systému. Primární oblastí její činnosti je profesní vzdělávání organizované v síti odborných škol založených a provozovaných syndikátem CNI (National Confederation of Industry). Kromě profesního vzdělávání se SENAI zabývá aplikovaným výzkumem, disponuje sítí inovačních pracovišť a propojuje základní výzkum s průmyslem.

Od memoranda uzavřeného 21. prosince 2018 si obě strany slibují intenzivní spolupráci a možnost využití výsledků základního výzkumu v průmyslových odvětvích. Pracoviště AV ČR tak získávají příležitost zhodnotit české myšlenky v rostoucím brazilském průmyslu.

Obsahem memoranda je zejména podpora společných aktivit vedoucích k rozvoji spolupráce mezi ústavy AV ČR a inovačními pracovišti SENAI, vzájemná výměna a sdílení informací a poznatků a podpora účasti ve vyhlašovaných výzvách a projektech na bilaterální i multilaterální úrovni. Konkrétní aktivity budou realizovány na základě smluv o spolupráci uzavíraných přímo mezi jednotlivými pracovišti AV ČR a SENAI a vymezujících všechny náležité podrobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…