Akce AYGO odhalila velkoobjemové pěstírny marihuany

18.08.2016 14:39

Dne 1. srpna byla ve večerních hodinách zahájená společná akce Celní protidrogové jednotky GŘC, Národní protidrogové centrály SKPV a Krajského ředitelství policie Středočeského kraje s krycím názvem „AYGO“. Bezpečnostním složkám se podařilo zadržet organizovanou skupinu 9 vietnamských osob, která vybudovala na území Středočeského kraje velkoobjemovou pěstírnu marihuany. Prodej sušiny této rostliny byl primárně určen odběratelům mimo Českou republiku.

Akce AYGO odhalila velkoobjemové pěstírny marihuany
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Následující den v odpoledních hodinách proběhla další společná akce, jejímž cílem bylo zadržení další hledané vietnamské osoby na Letišti Václava Havla, jejímž záměrem bylo vycestovat do Vietnamu, a tím se vyhnout trestnímu stíhání v České republice.

Při zadržení pachatelů a následných domovních prohlídkách byla objevena funkční pěstírna, ve které bylo zajištěno celkem 4 392 rostlin konopí v různé fázi růstu a dále téměř 1000 ks sazeniček v pěstebních boxech, tj. celkem asi 5 400 rostlin konopí. Rovněž bylo zajištěno 20 kg rostlinné sušiny obsahující látku delta-9-THC určené k následné distribuci, rohovina afrických zvířat, finanční hotovost ve výši cca 330.000,- Kč v různých měnách a 4 osobní motorová vozidla.

Šetření prokázalo, že v minulosti byl na česko-slovenské hranici zadržen maďarský kurýr převážející téměř 11 kg rostlinné sušiny právě z této „pěstírny“ určené pravděpodobně pro maďarský trh.

Dotčeným osobám hrozí trest odnětí svobody s horní hranicí 12ti až 18ti let. Všechny obviněné osoby jsou v současné době stíhány vazebně.

Celní správa ČR úspěšně spolupracuje s ostatními složkami v boji proti nelegálnímu dovozu a výrobě omamných a psychotropních látek. Poslední společný zásah proběhl v červnu, kdy při akci „TULIPÁN“ byla zadržena organizovaná skupina občanů české státní příslušnosti nelegálně dovážející omamné a psychotropní látky z Holandska.

Video ze zásahu je ke stažení na internetových stránkách Celní správy České republiky – www.celnisprava.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…