Akce na podporu uplatnění českých subjektů jako dodavatelů pro vybrané organizace systému OSN se sídlem v Římě byla úspěšná

13.04.2017 13:36

4. dubna 2017 se v prostorách Velvyslanectví ČR v Itálii za podpory Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva zemědělství a agentury CzechTrade uskutečnila formou projektu na podporu ekonomické diplomacie prezentační akce českých potenciálních dodavatelů zboží a služeb pro tři organizace systému OSN, sídlící v Římě: Organizace Spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO), Světový potravinový program (WFP) a Mezinárodní fond pro zemědělský rozvoj (IFAD).

Akce na podporu uplatnění českých subjektů jako dodavatelů pro vybrané organizace systému OSN se sídlem v Římě byla úspěšná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

V rámci celodenní prezentace se ve třech blocích představilo 12 českých subjektů (10 firem a 2 výzkumné instituce) působících v oblasti výroby veterinárních přípravků, geologie, hydrogeologie, vodního hospodářství, akvakultury, sladkovodního rybolovu, technologií zpracování vody, lesnictví, ochrany životního prostředí, likvidace nebezpečných odpadů i dodávek speciální techniky a výstroje. Za organizace OSN se zúčastnila řada relevantních expertů zodpovědných za realizaci nákupů a spolupráci s dodavateli. I tyto organizace vystoupily s informačními prezentacemi o možnostech spolupráce a postupu při sjednávání kontraktů.

Po prezentaci měli účastníci možnost projednat konkrétní nabídky a získat odpovědi na dotazy během obchodních jednání s jednotlivými zástupci organizací OSN. Této nabídky využily všechny zúčastněné subjekty, což svědčí o zájmu a konstruktivní snaze o navázání a rozvoj spolupráce.

Prezentační akce navázala na školení realizované v nedávné době v ČR s cílem upozornit české subjekty na možnosti a specifika dodávek pro římské organizace OSN. Účastníci velmi pozitivně hodnotili formát a organizaci akce, stejně jako přístup a zájem expertů partnerských organizací o spolupráci s ČR.

V příloze naleznete program akce a základní informace o zúčastněných institucích. (pozn.: paní velvyslankyni ČR v Itálii Hanu Hubáčkovou, která se nemohla akce zúčastnit, zastoupil vedoucí ekonomického úseku Velvyslanectví České republiky v Římě Jiří Jílek).

Program akce a seznam zúčastněných institucí (PDF, 988 KB)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…