Aktivisté uspořádají krvavou módní přehlídku se staženou liškou

18.05.2015 13:01

Aktivisté ze spolku OBRAZ – Obránci zvířat uspořádají v úterý 19. května ve 14:15 na Staroměstském náměstí v Praze krvavou módní přehlídku. Na červeném koberci předvedou modelky a modelové spolu s kožichy a kožešinovými doplňky i pravou lišku staženou z kůže. Akce se koná na podporu kampaně za zákaz kožešinových farem v České republice.

Aktivisté uspořádají krvavou módní přehlídku se staženou liškou
Foto: Jaroslav Bukovský
Popisek: Ochránci zvířat - ilustrační foto

 „Módní přehlídky ukazují jen jednu část celého příběhu, my ukážeme i tu druhou. Každým rokem je v České republice přes deset tisíc lišek a norků zabito plynem nebo elektrickým proudem a následně staženo z kůže jen proto, aby se jejich zimní srst stala ozdobným límcem luxusních oděvů,“ řekl Daniel Cao, mluvčí spolku OBRAZ – Obránci zvířat.

„Před svou násilnou smrtí prožijí tato divoká zvířata několik měsíců pekla v holých drátěných klecích, ačkoli by v přírodě za svůj život naběhala tisíce kilometrů. Toto zbytečné týrání zvířat se v České republice děje proti vůli drtivé většiny občanů, kteří spolu s námi chtějí postavit tento byznys mimo zákon,“ dodal Cao.

V České republice je v současné době registrováno 11 kožešinových farem, jde především o chovy lišek a norků. Před dvěma měsíci zveřejnil OBRAZ autentické videozáznamy z osmi těchto farem, na kterých jsou zachyceny poruchy chování, zranění, propadávající končetiny mláďat a dokonce i kanibalismus. Na základě těchto záběrů spustil OBRAZ novou kampaň za zákaz chovu zvířat na kožešiny, který dnes již platí v 11 evropských zemích. Dle posledního průzkumu CVVM z roku 2013 požaduje tento zákaz v České republice 68 % občanů.

„Trápení zvířat pro kožešiny je přežitek, který nemá v 21. století své místo. Vyzýváme proto odpovědné politiky, aby podpořili naši iniciativu za úplný zákaz kožešinových farem po vzoru mnoha evropských zemí na západ i na východ od nás," řekl Daniel Cao, mluvčí spolku OBRAZ - Obránci zvířat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…