Aktivní lidé z regionů projednávali strategické plánování venkovského prostoru

04.12.2016 16:10

Manažeři místních akčních skupin, aktivní lidé z venkovských regionů a další partneři se zúčastnili závěrečné konference s názvem Zvýšení kvality strategického plánování ve venkovském prostoru, která se konala v příjemném prostředí Hankova domu v listopadu ve Dvoře Králové nad Labem.

Aktivní lidé z regionů projednávali strategické plánování venkovského prostoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vesnice, ilustrační foto

Národní síť Místních akčních skupin České republiky ve spolupráci s Místní akční skupinou Královédvorsko pořádala v rámci projektu podpořeného za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj konferenci zaměřenou na seznámení a shrnutí dosavadních postupů a informací ke strategickému plánování.

Konference se zúčastnila zástupkyně Ministerstva pro místní rozvoj z Odboru regionální politiky Ing. Andrea Daňková, představitelé pražské centrály Centra pro regionální rozvoj Ing. Markéta Kejklíčková a Ing. Petr Klouček, Ing. Roman Haken ředitel Centra pro komunitní práci střední Morava, a také odborníci Národní sítě Místních akčních skupin – Jan Florian, zaměřený na Komunitně vedený místní rozvoj, Ing. Markéta Pošíková, expertka na oblast školství a vzdělávání a expertka na sociální oblast Bc. Markéta Dvořáková DiS.

Na konferenci zazněly příspěvky týkající se východisek pro budoucí podobu regionální politiky v České republice, zkušenosti z hodnocení Strategií Komunitně vedeného místního rozvoje v období  2014–2020, sociální oblast z pohledu strategického plánování, vazba Místních akčních plánů a Krajských akčních plánů na Strategie Komunitně vedeného místního rozvoje a role místních akčních skupin v území, a k tomu  potřebné dovednosti dle funkce v místní akční skupině.

Dále získali účastníci konference informace pro budoucí implementaci Strategií Komunitně vedeného místního rozvoje správné postupy administrace projektů konečných žadatelů a mnoho dalších aktuálních a užitečných informací.

V závěru dne byl také diskutován návrh Strategie rozvoje Národní sítě místních akčních skupin do roku 2030, do jejíž tvorby se mohli zapojit všichni členové sítě, který může sloužit jako základ pro další strategie v území. V rámci projektu byla na konferenci k dispozici informační brožura, která bude sloužit jako návod se základními informacemi a postupy a bude sloužit jako podklad pro implementaci a evaluaci strategického plánování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…