Aktualizace metodiky pro zachycení zahraničního obchodu se zemním plynem umožní zachovat vysokou vypovídací hodnotu

03.03.2017 13:36

Český statistický úřad přijal aktualizaci metodiky pro zachycení zahraničního obchodu se zemním plynem. Umožní zachovat vysokou vypovídací hodnotu těchto statistických údajů.

Aktualizace metodiky pro zachycení zahraničního obchodu se zemním plynem umožní zachovat vysokou vypovídací hodnotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Českého statistického úřadu

Aktualizovaný model vychází z metodiky Eurostatu v oblasti Intrastatu a Extrastatu pro zvláštní komodity. Ke zvýšení kvality dat o obchodu se zemním plynem budou nově využívány i další zdroje. Kromě dat získaných z Extrastatu a od jednotek povinných vykazovat v Intrastatu budou využívána např. i data statistiky energetiky. Na základě množstevních hodnot zemního plynu změřených na vstupních a výstupních bodech přepravní soustavy v České republice budou do zpracování vkládána doplňující data.

Model bude poprvé aplikován ve výstupech obsahujících data za rok 2016. V produktech s údaji za roky 2014 a 2015 se informace o dopadu upravené metodiky v hodnotách zahraničního obchodu zbožím objeví ve formě poznámky v časových řadách.

První data zpracovaná v souladu s aktualizovanou metodikou budou publikována 9. března 2017 v 9:00 v Rychlé informaci za leden 2017. Blíže se této tematice budeme věnovat v článku, který vyjde příští týden v rámci časopisu Statistika&My.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…