Albánie nabízí turistům divokou přírodu, památky i dovolenou u moře

03.01.2019 15:01

Hledáte málo probádanou destinaci pro letní dovolenou? Rádi byste si užili teplého počasí a čistého moře bez návalu turistů? Pak vyzkoušejte Albánii. Destinaci, které byla dlouhá léta opomíjena, nyní se ale naplno otevírá turistům.

Albánie nabízí turistům divokou přírodu, památky i dovolenou u moře
Foto: cestolino.cz
Popisek: Albánie

Ačkoliv Albánie patří k nejchudším evropským státům, má turistům co nabídnout. Země oplývá panenskou přírodou, starobylými památkami i nekonečnými plážemi. Dlouhou dobu patřila Albánská republika k vyhledávaným místům individuálních cestovatelů a dobrodruhů. Dnes v zemi postupně vzkvétá turistických ruch, buduje se infrastruktura a staví hotely. Důkazem je stále se rozšiřující nabídka letních zájezdů a rostoucí zájem o dovolenou v Albánii.

Po stopách historických kultur

Albánie má bohaté historické kořeny. Historický vývoj území ovlivnilo Starověké Řecko, Byzantská i Osmanská říše. Mnohé památky se dochovaly dodnes. V zemi naleznete středověké zříceniny, osmanské památky i významná archeologická naleziště. Za návštěvu například stojí města Butrint, Gjirokastër a Berat, která jsou na seznamu světového dědictví UNESCO.

Za odpočinkem do plážových rezortů

Vysoký turistický potenciál má přes čtyři sta kilometrů dlouhé pobřeží, které od severu na jih lemuje západní hranici země. K nejvýznamnějším lokalitám patří riviéra mezi městy Sarandou a Vlorou. Riviéru omývá Jónské moře. Další turisticky významnou lokalitou je okolí města Drač, které leží nedaleko hlavního města Tirany. Pobřeží okolo Drače naopak smáčí Jaderské moře. Jelikož turistický ruch v Albánii prochází rozvojem, pak si před výběrem ubytování raději přečtěte recenze hotelů, ať předejdete zklamání.

Poznávání přírodních rezervací a horských hřebenů

Pokud máte rádi přírodu a horskou turistiku, pak si i vy přijdete na své. Albánie totiž nabízí mnoho chráněných rezervací. V rezervacích i mimo ně naleznete vysoké hory, křišťálově čistá jezera, vodopády a především panenskou přírodu se vzácnými živočichy a rostlinami. Zkušeným turistům by neměla uniknout návštěva nejvyššího pohoří Korab. Z národních parků vybíráme území Theth, Valbona, Dajti či Karaburun-Sazan a dechberoucí Ochridské jezero.

Více praktických informací, jak po Albánii cestovat, co konkrétně navštívit a čím platit poskytne průvodce po Albánii.

Jak do Albánie pohodlně cestovat?

Do Albánie se nejlépe cestuje letecky v rámci sezónních charterových letů, které jsou tím pravým způsobem, jak poznat tento doposud nepříliš objevený kus jižní Evropy. Na cestu se můžete vydat i automobilem. V tom případě počítejte s minimálně dvěma dny cesty, neboť trasa je dlouhá přes 1 500 km.

Ať už ale budete trávit dovolenou v Albánii u moře, poznáváním památek či horskými výšlapy, nepřestane vás tato země udivovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…