Albert společně s Potravinářskou komorou seznámil české výrobce s exportními příležitostmi

28.11.2017 15:54

Centrála obchodů Albert přivítala na čtyřicet tuzemských výrobců potravin. Obchodní řetězec jim společně s Potravinářskou komorou ČR představil možnosti vývozu potravin v rámci nákupní aliance AMS. Ta je zprostředkovatelem exportu potravin do osmnácti evropských zemí, do kterých dodává potraviny pod privátními značkami různých obchodních řetězců.

Albert společně s Potravinářskou komorou seznámil české výrobce s exportními příležitostmi
Foto: Albert
Popisek: Miroslav Toman při setkání s českými dodavateli v centrále Albertu

„Obchody Albert slouží českým zákazníkům již více než čtvrt století. Velkou většinu sortimentu a potravin nabízíme ve spolupráci s našimi českými dodavateli, výrobci potravin v tuzemsku. Trvalé a stabilní obchodní vztahy jsou pro nás proto velmi důležité a podpora českých potravinářů patří dlouhodobě mezi klíčové oblasti našeho podnikání. Přejeme si, aby se tuzemským dodavatelů dařilo, mohli i nadále rozvíjet podnikání, a právě příležitost vyvážet potraviny do zahraničí k tomu může pomoci,“ řekl ředitel pro obchod a marketing Albertu Petr Pavlík.

Setkání, které proběhlo v centrále obchodů Albert, se zúčastnilo více než čtyřicet zástupců českých potravinářských podniků. Mezi nimi byli například výrobci masa a uzenin jako Krahulík – Masozávod, Skaličan, Maso Uzeniny Písek, Masokombinát Plzeň nebo MP Krásno. Přítomni byli i zástupci mlékáren Accom, Interlacto, Choceňská mlékárna, Madeta, Hollandia nebo výrobci Hamé, Vitana, Kofola, Lobkowicz a další.

Export posílí české potravinářství

„Využití nákupních aliancí jako AMS je velmi efektivní cestou, jak umístit české výrobky v zahraničí a posílit postavení českého potravinářství v Evropě. Potravinářská komora dlouhodobě pracuje na propagaci kvalitní tuzemské produkce potravin v Česku i zahraničí. Pevně věřím, že spolupráce Potravinářské komory ČR a Albertu v podpoře českých potravin na zahraničním, ale i domácím trhu bude úspěšně pokračovat,“ sdělil při setkání s dodavateli Miroslav Toman prezident Potravinářské komory ČR.

Nezisková strategická nákupní aliance AMS zprostředkovává vývoz potravin privátních značek desítky evropských maloobchodníků do sítě 15 tisíc obchodů v 18 evropských zemích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…