Algoritmus bilancuje – v oblasti rodinného práva, financí či IT kompetencí se vzdělávali hlavně středoškoláci

25.06.2015 11:53

Téměř 350 osob na více než čtyřech desítkách akcí – to je stručná bilance projektu ALGORITMUS INDIVIDUÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (CZ. 1.07/3.1.00/50.0078), který realizuje Základní škola a Mateřská škola Klobuky, okres Kladno a který se chýlí ke konci.

Algoritmus bilancuje – v oblasti rodinného práva, financí či IT kompetencí se vzdělávali hlavně středoškoláci
Foto: zsklobuky.cz
Popisek: Lektorka Michaela Mudrochová vzdělává obyvatele v malých obcích.

Realizátoři uspořádali celkem 42 akcí – šlo o 36 přednášek na témata shodná s e-learningovým vzděláváním (viz dále) a 6 multigeneračních seminářů „Děti učí rodiče“. V součtu projektové aktivity absolvovalo 347 podpořených osob, z toho 32 žen a 115 mužů, přičemž očekávaný plán byl 336. (Projekt sleduje také účastníky úspěšné z tohoto pohledu jich bylo 342, konkrétně 230 žen a 112 mužů, plán byl 252.)

„Z hlediska dosaženého vzdělání 5 % účastníků mělo základní vzdělání, 75 % střední a učiliště a nástavba 2%, a vysokoškolské pak 5%,“ zmínila manažerka vzdělávacích aktivit Michaela Mudrochová.

V průběhu projektu tým navštívil s přednáškami 7 obcí, a to Dřínov, Klobuky, Panenský Týnec, Studeněves, Úherce, Vraný, Vrbičany. Obecně šlo – v souladu s projektovým záměrem - o malé obce do 2 tisíc obyvatel na rozhraní krajů Ústeckého a Středočeského kraje.

Na webové stránce www.zsklobuky.cz, v pravém horním rohu, se může nadále každý bez registrace přihlásit do e-learningového (učebního) prostředí, kde najde 6 témat, zpracovaných do formy e-learningových kurzů:

1. Základy PC, práce s internetem a maily, 2. Využití tabletu a chytrého telefonu v běžném životě, 3. Rodina a vztahy podle nových paragrafů, 4. Můj majetek a moje práva, 5. Rodinný rozpočet a jeho rizika, 6. Dluhy, bankrot, exekuce a jak z pasti ven.

Projekt má za sebou závěrečnou schůzku realizačního týmu a bude ukončen oficiálně 30. června. Hlavní cíl projektu – aby se obyvatelé obcí se zhoršenou dostupností v Ústeckém a Středočeském kraji dostali bezplatně k informacím z oborů, které jim pomohou řešit jejich těžkosti v životě – byl úspěšně naplněn.

Více informací můžete sledovat průběžně na www.zsklobuky.cz. Projekt (reg. č. CZ.1.07/3.1.00/50.0078) je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Realizuje jej Základní a mateřská škola Klobuky, okres Kladno, za podpory partnerského spolku Genesia z Chomutova.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…