Allianz: V Turecku budou turistům k dispozici dva lékařští konzultanti z Brna

09.07.2014 16:33

Allianz pojišťovna před nedávnem představila zcela novou službu pro své pojištěné turisty, kteří o prázdninách zamíří na dovolenou do Turecka. Nyní představuje i dva medické konzultanty, kteří budou od zítřka až do konce srpna připraveni pomoci turistům v případě nemoci nebo úrazu. V červenci zahajuje tuto „misi“ MUDr. Barbora Varadyová a v srpnu ji vystřídá její brněnský kolega MUDr. Jan Kocanda.

Allianz: V Turecku budou turistům k dispozici dva lékařští konzultanti z Brna
Foto: Allianz
Popisek: Allianz

„Naši konzultanti budou ubytováni v epicentru turistické destinace v Alanyi, takže jsou připraveni pomoci nejen na telefonu, nebo přes službu Skype, ale zajistí i osobní návštěvy u nemocných, například v hotelu nebo nemocnici. Telefonické a případně i video konzultace zdravotního stavu pak poskytnou našim pojištěným turistům i na území celého Turecka. Těm také díky jazykové výbavě a znalosti místních poměrů dokáže poradit s výběrem lékaře, či s nasměrováním do osvědčených a kvalitních zdravotnických zařízení,“ rekapituluje ve stručnosti roli medického konzultanta Jaroslava Kratochvílová, produktová specialistka cestovního pojištění Allianz.

Jako první do Turecka již odcestovala MUDr. Barbora Varadyová – absolventka všeobecného lékařství a atestovaná oftalmoložka, která zajišťovala od roku 2011 většinu lékařských leteckých repatriací klientů Allianz. „Nejdelší cesta byla s malou pacientkou z Indonésie, nejčastěji jsme pak převozy zajišťovali z Itálie, Rakouska, Řecka, Chorvatska ale také právě z Turecka a to z Antalye a z Izmiru. Proběhly naprosto bez komplikací, tak doufám, že podobně bez komplikací to bude i letos. Budeme dělat všechno proto, aby čeští a slovenští turisté mohli svoji dovolenou prožít v klidu a i v okamžiku, kdy se jim něco přihodí, aby se necítili „ztracení“ a bez pomoci,“ říká Varadyová, která se po ukončení pobytu v Turecku se přesouvá na sever Anglie, kde nastupuje na zahraniční stáž na kliniku v Leedsu.

„Bude to zajímavá změna prostředí, nové zkušenosti a zážitky. A to pro obě strany – jak pro nás, lékaře, tak pro turisty, ale pevně věřím, že tato premiéra bude úspěšná. V Turecku mám několik přátel z řad lékařů, zajišťoval jsem i některé zdravotní asistence ze zahraničí a práce v terénu mě baví. Oproti práci v nemocnici vyžaduje mnohem větší dávku samostatnosti, adaptability, ale neobejde se často bez kreativity a improvizace. V tomto směru jsem připravený,“ říká s úsměvem MUDr. Jan Kocanda, specializující se na ortopedii a traumatologii pohybového ústrojí. V minulosti například absolvoval stáž v Indonésii a kromě toho, že je výborně jazykově vybavený, má bohaté zkušenosti ze zahraničních pobytů. V Turecku bude mít „službu“ v srpnu.

Telefonní číslo medických konzultantů bude po oba měsíce totožné + 420 602 131 673, k dispozici budou pro osobní setkání od 10 do 18 hodin, pro telefonické konzultace pak od 9 do 21 hodin. Jelikož je ve většině hotelů k dispozici wi-fi zdarma, video konzultace přes službu Skype jsou také možné, a to přes účet: medicky.konzultant

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne