Allianz se stala spolumajitelem fotbalového klubu FC Bayern Mnichov

25.02.2014 11:28

Allianz prohloubila již téměř patnáctiletou spolupráci s německým fotbalovým klubem FC Bayern Mnichov. Za 110 miliónů eur koupila 8,33% podíl jeho akcií. Smlouva na jmenovací práva pro domovský stadion slavného klubu, mnichovskou Allianz Arénu, byla při té příležitosti prodloužena až do roku 2041.

Allianz se stala spolumajitelem fotbalového klubu FC Bayern Mnichov
Foto: Allianz
Popisek: Allianz

Investice je vyvrcholením dlouholetého partnerství Allianz s jedním z nejúspěšnějších fotbalových týmů. Spolupráce, která odstartovala v roce 2000, ještě zesílila po otevření Allianz Arény pět let poté. Tu už stihlo navštívit více než 23 milionů lidí a stala se jedním z turisticky nejfrekventovanějších míst Bavorska.

Televizní přenosy z tohoto stadionu pravidelně sleduje až 750 milionů fotbalových fanoušků po celém světě.

Kromě prodloužení smlouvy na jmenovací práva se Allianz s klubem dohodla i na značném rozšíření marketingové spolupráce. Fanoušci FC Bayernu Mnichov si budou nyní moci přes webové stránky klubu objednat pojistné produkty, vytvořené speciálně pro ně. Allianz se také více zapojí do aktivit a služeb pro návštěvníky uvnitř arény.

Mnichovský stadion byl prvním z pěti, které jsou dnes spojené se jménem celosvětově největšího hráče na trhu s neživotním pojištěním. Jeho logo nese i Allianz Park v Londýně v rámci partnerství s britským ragbyovým týmem Saracens Rugby Club, Allianz Stadium v největším australském městě Sydney, Allianz Riviera v Nice na jihu Francie a Allianz Parque v brazilském São Paulu.

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijní společnosti, a. s. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …