Amazon v Brně nebude. Zastupitelé jeho záměr neschválili

20.03.2014 8:43

Plány americké firmy Amazon na vybudování logistického centra na Černovické terase se zřejmě nepromění ve skutečnost. Brněnské zastupitelstvo včera nepřijalo usnesení ve věci dodatku k nájemní smlouvě o poskytnutí příspěvku a smlouvě o uzavření budoucí kupní smlouvy, a tím záměr odmítli.

Amazon v Brně nebude. Zastupitelé jeho záměr neschválili
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Město tedy přichází o silného zahraničního investora. Amazon se chystal investovat v České republice řádově miliardy korun a ve svém centru zaměstnat až 2000 pracovníků. Své „ano“ vyjádřilo při hlasování 25 politiků, ke schválení projektu ale chyběly tři hlasy.

„Respektuji rozhodnutí zastupitelů, osobně se s ním však neztotožňuji,“ řekl po zasedání zastupitelstva primátor Roman Onderka. „Promarnili jsme šanci získat v době ekonomické recese silného investora a současně jsme vyslali do světa negativní signál i ostatním potenciálním investorům,“ zhodnotil událost. Od posledního hlasování zastupitelstva, jež proběhlo v únoru, přitom došlo ve vyjednávání k výrazným posunům umožňujícím dohodu, a to napříč politickým spektrem. „Výsledek dnešního hlasování mě proto mrzí dvojnásob,“ netajil své zklamání primátor Onderka.

Projekt narazil zejména na nesoulad s platným územním plánem a na to, že není vyřešeno dopravní napojení pozemku na dálnici D1, které by snížilo dopravní zatížení dotčených městských částí. Příchod Amazonu mohl právě stavbu dálničního přivaděče výrazně urychlit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…