Ambulance Krajské zdravotní ve Vejprtech otevřela nové prostory

11.04.2015 12:39

Po několikaleté postupné rekonstrukci byly slavnostně otevřeny další prostory městské polikliniky ve Vejprtech, v ulici Maxima Gorkého, kde se na poskytování zdravotní péče významnou měrou podílí Krajská zdravotní, a. s., která zde provozuje několik ambulancí – detašovaných pracovišť Nemocnice Chomutov, o. z.

Ambulance Krajské zdravotní ve Vejprtech otevřela nové prostory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

K dřívějším ambulancím praktického lékaře, zubního lékaře a k zubní laboratoři v přízemí objektu polikliniky se teprve nedávno přistěhovala zdravotnická laboratoř IMUNO. Nově jsou v prvním patře rekonstruované polikliniky Krajskou zdravotní, a. s. provozované ambulance chirurgie a ortopedie, ambulance gynekologa a také rehabilitace. Ve stejném patře je také umístěno radiodiagnostické pracoviště s kvalitním moderním rentgenem, pořízeným a instalovaným z prostředků daru v hodnotě 1,6 mil. korun od akciové společnosti ČEZ. Ve druhém patře polikliniky nově sídlí ordinace dětského lékaře také provozovaná Krajskou zdravotní, a. s.

Vedle rekonstruovaných prostor nabízí poliklinika v ulici Maxima Gorkého také bezbariérový přístup ke všem ordinacím v podobě zdvíhací plošiny, realizované za přispění darů od ČEZ, a. s. a společnosti Severočeské doly, a. s. Vedle vozíčkářů mohou plošinu využít také maminky s kočárky, starší občané a další osoby, pro které jsou schody těžko překonatelnou překážkou.

„Podmínky dostupnosti pro pacienty z Vejprt a okolních obcí jsou tak opravdu nesrovnatelné oproti nevyhovujícím prostorám bývalé LDN ve Vrchlického ulici, kde ordinace předtím působily. Došlo také k jejich podstatnému přiblížení nejen k centru města, ale také k autobusovému nádraží, kam veřejnou dopravou přijíždějí občané okolních obcí. Celkové náklady rekonstrukce polikliniky včetně zdvižné plošiny a rentgenového přístroje přesáhly šest milionů korun," uvedla Jitka Gavdunová, starostka Vejprt při slavnostním symbolickém otevření ambulancí městské polikliniky.

„Přestože činnost v oblasti zdravotní péče nespadá do přímé gesce obcí, město Vejprty postupně nejen adaptovalo a kultivovalo prostory městské polikliniky, ale také výborně spolupracuje a vychází vstříc požadavkům a potřebám Krajské zdravotní, která ve Vejprtech nejen delší dobu působí, ale díky dobré spolupráci také rozšiřuje počet svých odborných ambulancí. Městu Vejprty a paní starostce a jejímu týmu za to patří poděkování. Věřím, že vzhledem k odlehlosti města a jeho spádové oblasti ocení dobrou spolupráci při zajišťování zdravotní péče o obyvatelstvo i akcionář Krajské zdravotní, tedy Ústecký kraj,“ uvedl Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

Krajská zdravotní, a. s. převzala detašované pracoviště ve Vejprtech v roce 2007, kde provozovala radiologické pracoviště s jedním rentgenovým přístrojem, provozované v prostorách původní nemocnice Vejprty, která jako samostatný právní subjekt zanikla v roce 1999. Během prvních let od vzniku Krajské zdravotní, bylo ve Vejprtech dále otevřeno pracoviště gynekologické ambulance a pracoviště ortopedické ambulance. Naposledy bylo otevřeno pracoviště dětského obvodu v roce 2013.

„Věřím, že příjemné prostředí nově rekonstruovaných prostor bude pozitivně působit nejen na naše horské pacienty, ale bude dostatečně motivující i pro náš zdravotnický personál,“ doplnil generálního ředitele Jiří Mrázek, náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s.

Vedle stávajících odborných ambulancí se ještě dokončuje zprovoznění radiodiagnostického pracoviště s novým rentgenem pořízeným z daru ČEZ, a. s. Přístroj bude také provozovat Krajská zdravotní, a. s. Přístroj je digitální a snímky budou přímo ukládány do centrálního datového úložiště Krajské zdravotní, a. s., zde je budou popisovat lékaři chomutovské nemocnice, ale v případě potřeby budou mít k obrazové dokumentaci přístup ve všech nemocnicích společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…