Americká společnost Amazon vytvoří ve Středočeském kraji dva tisíce pracovních míst

22.10.2013 18:15

V pátek 18. října jednal hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se zástupci společnosti Amazon, která plánuje zřídit v České republice svoji centrálu.

Americká společnost Amazon vytvoří ve Středočeském kraji dva tisíce pracovních míst
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Za vedení kraje se schůzky zúčastnil vedle středočeského hejtmana také náměstek pro oblast finanční kontroly Pavel Jetenský. Společnost Amazon zastupoval Raimund Paetzmann, který má na starosti expanzi společnosti do dalších zemí, a zástupce společnosti Panattoni, která pro Amazon připravuje výstavbu areálu.

„Pro náš kraj je nesmírnou ctí, že si firma Amazon vybrala pro svoji investici náš region, konkrétně obec Dobrovíz v okrese Praha - západ. O spolupráci s firmou Amazon máme velký zájem. Jsme připraveni pomoci při realizaci tohoto investičního záměru. Ať už při řešení dopravní situace v obcích v okolí stavby, nebo s čímkoli bude potřeba,“ řekl během jednání hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Společnost Amazon se snaží působit ve všech evropských zemích. V současné době hledá další centra pro svou expanzi do střední a východní Evropy. Po pečlivém průzkumu možných lokalit si Amazon vybral pro novou centrálu pro distribuci svých produktů zákazníkům obec Dobrovíz. Plánuje zde do tří let vytvořit dva tisíce stálých pracovních míst. V období vánoc pak vytvoří další dva až tři tisíce sezónních pracovních míst. „Jsem rád, že touto investicí vznikne tolik nových pracovních míst, pro náš region je to velice významné. Dobrou zprávou je nepochybně i to, že zde budou zaměstnáni také kvalifikovaní pracovníci na manažerských, inženýrských, účetních a dalších postech,“ řekl hejtmana Řihák a dodal: „osobně budu jednat s jednotlivými ministry nové vlády, aby tomuto projektu vyšli maximálně vstříc.“

Nová centrála Amazonu by měla být hotová nejpozději v září příštího roku a bude napojena přímo na dálnici. „Zástupci společnosti nás ujistili, že podnikají veškeré kroky k zabezpečení vyhovující trasy nákladní dopravy, tak aby kamiony nejezdily přes obce. S vedením ŘSD např. jednají o odpovídajícím značení.

Firma Amazon rovněž slíbila, že pomůže obci Dobrovíz s přípravou žádosti o finanční prostředky z evropských fondů na výstavbu obchvatu Dobrovíze,“ uvedl náměstek Pavel Jetenský.

Tutéž investici plánuje Amazon také v Brně. „Jsem rád, že obdobný projekt vznikne i na Moravě. Proto požádám hejtmana Michala Haška, abychom projednali společný postup v této věci,“ uzavřel hejtmana Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…