Amway ČR slaví 20 let na českém trhu a zvýšila tržby na více než 326 milionů korun

18.05.2014 12:44

Společnost Amway ČR, která letos slaví 20 let na českém trhu, dosáhla v roce 2013 v tuzemsku podle auditovaných výsledků tržeb ve výši 326 milionů korun. O více než tři miliony tak překonala hospodářské výsledky z předchozího roku, kdy její tržby v Česku činily 323 milionů. Celosvětově největší společnosti v oblasti přímého prodeje se tak v České republice daří zvyšovat tržby navzdory globální ekonomické krizi.

Amway ČR slaví 20 let na českém trhu a zvýšila tržby na více než 326 milionů korun
Foto: Amway
Popisek: Amway

Na zvýšení tržeb se nejvíce podílel segment doplňků stravy, k čemuž do značné míry přispělo loňské uvedení nového energetického nápoje XS Power Drink. „Úspěch XS Power Drink nás velice potěšil. V celkovém objemu se ho v  Česku prodalo hned po Německu a Itálii nejvíce v Evropě,“ popisuje ředitelka Amway ČR Ildiko Dikošová. „Uvedli jsme na trh rovněž novou řadu luxusní kosmetiky ARTISTRY Youth Xtend, pokračujeme ve velmi úspěšných prodejích doplňků stravy NUTRILITE a výrobků pro domácnost,” dodává.

V Česku má společnost Amway aktuálně 17 zaměstnanců a 25 266 distributorů a registrovaných zákazníků. Před rokem byl tento počet o více než 2000 osob nižší. „Věříme, že Amway představuje jedinečnou podnikatelskou příležitost a alternativu běžného zaměstnání pro každého bez rozdílu věku či pohlaví. Vedle toho nabízíme možnost stát se registrovaným zákazníkem, což přináší řadu výhod. Právě tyto důvody připisujeme růstu našich registrovaných distributorů i zákazníků,” říká Ildiko Dikošová.

Z portfolia Amway jsou v současnosti v ČR nejprodávanější výrobky v oblasti výživy a zdraví, zejména značky NUTRILITE (39%), 29% prodejů pak tvoří výrobky v oblasti krásy a 22% výrobky péče o domácnost.

Během svého působení na českém trhu společnost Amway dosáhla tržeb ve výši 7,8 miliard korun.

O společnosti Amway

Amway je největší společností přímého prodeje na světě a podle žebříčku časopisu Forbes 28. největší americká soukromá firma. V roce 1959 ji založili Jay Van Andel a Rich DeVos ve městě Ada v USA. Nyní působí ve více než 100 zemích po celém světě zahrnující Asii, Afriku, Austrálii, Evropu a Severní a Jižní Ameriku.

V roce 2013 činily celosvětové tržby Amway 11,8 miliardy USD a s náskokem ji patří první místo mezi společnostmi přímého prodeje. Druhá je s 9,95 miliardami dolarů společnost Avon.

Amway má více než 21 000 zaměstnanců po celém světě a další 3 miliony Amway distributorů.

Amway nabízí více než 450 výrobků v oblasti krásy, výživy a domácnosti skrze značky NUTRILITETM (doplňky stravy), ARTRISTRYTM, beautycycleTM (kosmetika) či AMWAY HOMETM (výrobky pro péči o domácnost).

Všechny výrobky Amway vychází z vývoje ve vlastních výzkumných střediscích. Více než 700 vědců provede ročně přes půl milionu testů zaručujících nejvyšší kvalitu a bezpečnost. Amway vlastní 1000 patentů a dalších 800 jich je v procesu registrace.

Amway kvůli rostoucí poptávce investovala loni 375 milionů dolarů do výzkumu a vývoje, zejména do vlastních podniků ve Washingtonu, Californii, Michiganu, ale také v Indii, Číně či Jižní Koreji.

Společnost Amway nabízí zákazníkům záruku spokojenosti, která umožňuje vrácení i použitých výrobků. Rozsah této záruky dokonce převyšuje doporučení stanovené Světovou federací asociací přímého prodeje (WFDSA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…