Antimonopolní úřad: Jihočeský kraj postupoval v tendru o šumavské lokálky v souladu s platnou legislativou

22.01.2016 11:16

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) svým rozhodnutím ze dne 11. 1. 2016 zamítl návrhy Českých drah, směřující v drtivé většině k zadávacím podmínkám soutěže k zajištění dopravní obslužnosti železniční dopravou na tratích České Budějovice – Černý Kříž, Číčenice – Nové Údolí a Strakonice – Volary v rámci „Provozního souboru Šumava“.

Antimonopolní úřad: Jihočeský kraj postupoval v tendru o šumavské lokálky v souladu s platnou legislativou
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

ÚOHS konstatoval, že Jihočeský kraj při posouzení nabídky vybraného dopravce postupoval v souladu s platnou legislativou – zákonem o veřejných zakázkách a zákonem o veřejných službách v přepravě cestujících a vyhověl testu transparentnosti nabídkového řízení.

České dráhy, a. s., tak dosud využily všech dostupných prostředků (opakované námitky, návrhy na zrušení nabídkového řízení, rozklad k předsedovi ÚOHS, návrh na přerušení řízení), aby si za pomoci administrativních průtahů udržely monopolní postavení na trhu. I nyní ale znovu mohou ve lhůtě 15 dnů od doručení uvedených rozhodnutí podat rozklad k předsedovi ÚOHS.

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola je však přesvědčen, že jak jednotlivé úkony zadavatele, tak i rozhodnutí ÚOHS, mají dostatečnou oporu v zákonech a konečně bude možné uzavřít smlouvu o zajištění železniční dopravy v rámci závazku veřejné služby na uvedených tratích, která přinese vyšší kvalitu přepravy cestujících a výraznou úsporu veřejných prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …