Antimonopolní úřad: RadioZET bude nově kontrolováno i společností MEDIA BOHEMIA

01.06.2016 13:36

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů MEDIA BOHEMIA a. s. a Lagardere Active ČR, a. s. na straně jedné a RadioZET s. r. o. na straně druhé.

Antimonopolní úřad: RadioZET bude nově kontrolováno i společností MEDIA BOHEMIA
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Skupina MEDIA BOHEMIA tak k více než 30 regionálním rozhlasovým stanicím, jež vlastní a provozuje v České republice (například rádio Blaník, Fajn rádio, Hit rádio, Rock rádio, Rádio city a další), získává možnost kontrolovat společně se společností Lagardere Active ČR společnost RadioZET.

Společnost RadioZET zajišťuje vysílání zpravodajské stanice Rádio ZET, jež vysílá v České republice stejný program na 12 regionálních frekvencích. Vysílání v češtině se v určitém pevně stanoveném časovém režimu střídá s vysíláním BBC World Service v anglickém jazyce. Společnost RadioZET byla před uskutečněním posuzované transakce výlučně kontrolována společností Lagardere Active ČR.

Po zhodnocení všech skutečností dospěl Úřad k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže v oblastech rozhlasového vysílání a poskytování inzertního prostoru v rádiu/rozhlase a spojení soutěžitelů povolil. Rozhodnutí Úřadu již nabylo právní moci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…