Antimonopolní úřad: Skupina ROCKAWAY může převzít Internet Mall

02.07.2016 18:40

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím z 27. června 2016 spojení soutěžitelů Rockaway Capital SE a Netretail Holding B.V. Posuzované spojení soutěžitelů nezvýší tržní sílu spojovaných soutěžitelů natolik, aby mělo za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí je pravomocné.

Antimonopolní úřad: Skupina ROCKAWAY může převzít Internet Mall
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Skupina Rockaway působí v oblastech maloobchodního prodeje spotřebního zboží prostřednictvím internetu (e-commerce), vývoje a provozování online služeb a zákaznických systémů pro e-shopy či provozování sociálních sítí, vývoje a prodeje softwaru, aplikací a her pro počítače a mobilní zařízení, distribuce předplacených karet a poskytování souvisejících mobilních aplikací, internetového prodeje jízdenek, online srovnávání, zprostředkování a prodeje finančních a pojišťovacích produktů, provozování (online) služeb cestovní agentury a prodeje zájezdů, poskytování logistických služeb a provozování online cenových srovnávačů.

Netretail je holdingovou společností, která na území České republiky prostřednictvím dceřiné společnosti Internet Mall, a.s. provozuje internetový obchod pod značkou www.mall.cz. Ten se zabývá maloobchodním prodejem zboží, zejména elektroniky, domácích spotřebičů, počítačové a telekomunikační techniky, kosmetických přípravků, prostředků péče o dítě, hraček, oděvů, obuvi, sportovních potřeb, prostředků péče o zvířata nebo potřeb pro dům a zahradu.

Úřad se zabýval zejména předpokládanými dopady spojení na trzích v oblasti maloobchodního prodeje spotřebního zboží přes internet a nákupu zboží za účelem jeho maloobchodního prodeje. V důsledku uskutečnění fúze sice dojde k posílení postavení skupiny Rockaway ve spojením dotčených oblastech. Nicméně tržní podíl spojením vzniklého soutěžitele bude stále na většině trhů pod 25 %, navíc skupina Rockaway bude vystavena působení řady konkurentů, z nichž někteří na jednotlivých dotčených trzích dosahují obdobného či silnějšího postavení. Uskutečnění posuzovaného spojení soutěžitelů tak nebude mít negativní dopad na tržní prostředí ve spojením dotčených oblastech na území České republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…