Antimonopolní úřad povolil převzetí části vydavatelství Mladá fronta

18.05.2016 14:39

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže svým prvostupňovým rozhodnutím z 10. 5. 2016 povolil spojení soutěžitelů CN Invest a. s. a podniku společnosti Serafico investment s. r. o., který je tvořen bývalou částí podniku společnosti Mladá fronta a. s. zabývající se vydáváním deníků a časopisů. Rozhodnutí Úřadu je pravomocné.

Antimonopolní úřad povolil převzetí části vydavatelství Mladá fronta
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost CN Invest náleží do skupin CZECH MEDIA INVEST a. s., která působí v oblasti vydávání deníků i časopisů v tištěné i on-line podobě (například Blesk, AHA!, Sport, Reflex, ABC aj.), v oblasti prodeje inzertního prostoru v tomto tisku a v oblasti provozování tiskáren pro tisk novin.

Nabývaná část podniku Mladé fronty je činná v oblasti vydávání deníků a časopisů v tištěné a on-line podobě (například E 15, Betynka, Mateřídouška, Sluníčko, Computer, Lidé a země aj.), oblasti prodeje inzertního prostoru v těchto denících a časopisech.

Po zvážení všech okolností a analýze možných dopadů v důsledku horizontálního překrytí činnosti spojujících se soutěžitelů, důsledků toho, že spojující se soutěžitelé soutěží na řadě dílčích trhů v oblasti vydávání deníků a časopisů v tištěné i on-line podobě a oblasti prodeje inzertního prostoru v těchto denících a časopisech či v důsledku toho, že spojující se soutěžitelé vstupují na poptávkové straně trhu neadresné distribuce tisku, dospěl Úřad k závěru, že posuzované spojení nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže na relevantních trzích, na nichž spojující se soutěžitelé působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…