Aplikace Českých drah Můj vlak má po dvou letech statisíce uživatelů

20.03.2017 8:35

Aplikace Českých drah pro mobilní telefony „Můj vlak“ má další tisíce uživatelů. Za dva roky existence si ji stáhlo 426 tisíc zákazníků. Získala si a udržuje oblibu, což se projevuje ve vysokém hodnocení v anketách i získaných oceněních v soutěžích.

Aplikace Českých drah Můj vlak má po dvou letech statisíce uživatelů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Přestože je aplikace Můj vlak jedním z nejúspěšnějších projektů národního dopravce v poskytování servisu a informací za několik uplynulých let, ČD nezůstaly stát a reagují na podněty a připomínky uživatelů, tedy zákazníků ČD. Cílem je, aby aplikaci pravidelně využívalo co nejvíce stávajících i potenciálních zákazníků, proto pokračují ve vylepšení služeb.

K výročí druhých narozenin spouští velmi žádanou funkcionalitu výběru místa z plánku při zakoupení jízdenky. A to u vlaků z rezervačních systémů ČD. Příští rok budou pracovat i na vlacích z rezervačních systémů partnerů.

Další chystané funkcionality

Začátkem tohoto roku bude následovat spuštění nové platební metody ČD Kredit, která umožní platbu z kreditového účtu, a nové platební brány s možností ukládat platební karty.

Zajímavé statistické údaje

Aplikaci si stáhlo už více než 426 tisíc uživatelů chytrých telefonů. Zákazníci vyhledali přes 13 milionů informací o spojení, 12,5 milionů vlaků, zaznamenýny 4 miliony zobrazených stanic a 600 tisíc zaslaných notifikací.

Získaná ocenění aplikace Můj vlak

1. místo v soutěži Web Top 100 – Mobilní řešení / za rok 2015
1. místo v soutěži IEA – Cestovní ruch a doprava / za rok 2015
2. místo v soutěži Aplikace roku – Klientský servis / za rok 2015

S ohledem na celosvětový razantní pokles platformy Windows (Phone) z ekonomických důvodů nepokračuje vývoj aplikace pro tuto platformu.

Můj vlak umožňuje snadno a rychle získat přímo na chytrém telefonu podrobné informace, jaké jsou k dispozici na webovém portálu Českých drah. Například lze vyhledat požadované spojení, získat informace o přesnosti spoje nebo o službách v jednotlivých stanicích a zastávkách. Přes telefon si díky této aplikaci lze snadno koupit jízdenku.

V oblasti odbavení cestujících národní dopravce pokračuje v zavádění moderních a uživatelsky pohodlných standardů. Například vnitrostátní jízdenky pořízené přes eShop již nemusí cestující tisknout a stačí je předložit ke kontrole na displeji počítače nebo telefonu. Od září roku 2016 při nákupu jízdenky v eShopu ČD zákazník nemusí zadávat číslo osobního průkazu, ale uvede jen jméno. 

Více o aplikaci Můj vlak na www.cd.cz/mujvlak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…