Arca bude pokračovat v dosažení náhrady škody nájemníkům bytů OKD

03.11.2017 21:00

Společnost ARC equity services a.s. (dříve Arca Services a.s.) byla se svým odvoláním podaným k Vrchnímu soudu v Olomouci proti usnesení vydanému ve věci insolvenčního návrhu na společnost RESIDOMO částečně úspěšná.

Arca bude pokračovat v dosažení náhrady škody nájemníkům bytů OKD
Foto: arcacapital.cz
Popisek: Arca Capital - logo

Na rozdíl od soudu prvního stupně, Krajského soudu v Ostravě, zde odvolací soud neshledal okolnosti pro uložení pokuty a nesouhlasil s názorem krajského soudu, že by se jednalo o zjevné zneužití práv insolvenčního navrhovatele na úkor dlužníka. ARC equity services tedy není povinna uhradit žádnou výši pořádkové pokuty. Ačkoliv považuje Vrchní soud insolvenční návrh za zjevně bezdůvodný, což odůvodňuje neosvědčením pohledávek ve smyslu insolvenčního zákona a nemožností provádět ze strany insolvenčního soudu rozsáhlejší dokazování, které by bylo nezbytné k prokázání porušení prevenční a zakročovací povinnosti a úmyslného jednání proti dobrým mravům, společnost ARC equity services bude nadále postupovat všemi dostupnými kroky k dosažení náhrady způsobené škody. ARC equity services využije dle doporučení Vrchního soudu v Olomouci své plné právo k dosažení rozhodnutí o oprávněných pohledávkách nájemníků bytů OKD vůči RESIDOMU projednáním žaloby obecným soudem, popřípadě realizací dalších kroků.

Společnost ARC equity services podala v zájmu ochrany práv nájemníků bytů OKD insolvenční návrh na současného majitele bytů OKD, společnost RESIDOMO, dne 28.4.2017. Nájemníci bytů OKD disponují vůči společnosti RESIDOMO pohledávkami, které vznikly na základě závazku privatizační smlouvy o přednostním právu nájemníků na odkup těchto bytů, který nebyl dodržen.

Společnost ARC equity services zastupuje nájemníky původních bytů OKD, kterým vznikla nedodržením závazků stanovených v privatizační smlouvě škoda ve výši desítek miliard korun, dlouhodobě. V souvislosti s privatizací majetkového podílu České republiky ve společnosti OKD podala mimo jiné skupina Arca Capital dne 30.6.2016 stížnost k Evropské komisi z důvodu poskytnutí nedovolené veřejné podpory a bude nadále podnikat veškeré dostupné právní kroky za účelem dosažení náhrady škody, která zde byla způsobena nejen nájemníkům bytů OKD, ale i všem daňovým poplatníkům ČR.

O skupině Arca Capital

Arca Capital je soukromá integrovaná investiční skupina se silnou středoevropskou působností. Arca Capital se zaměřuje na rozvoj jak svých private equity aktivit (investičně zaměřených na energetiku, reality, retail a služby), tak i regulovaných aktivit (zaměřených na budování a správu fondových struktur se zaměřením na energetiku a reality a další obory ve finančních službách). Dynamický růst zaměřený na kvalitu a udržitelný výnos se projevil v nárůstu aktiv skupiny, jejichž objem přesáhl 1,4 miliardy EUR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…