ArcelorMittal: 150 hutníků pomohlo v neziskových organizacích v kraji

10.12.2013 9:44

Společnost ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti vyslaly 150 svých zaměstnanců podpořit více než 25 neziskových organizací v Moravskoslezském kraji. Tímto způsobem se účastní Mezinárodního dne dobrovolnictví už popáté. Zaměstnanci huti pomáhají dobročinným organizacím dlouhodobě. Za celý rok 2013 se nejrůznějších dobrovolnických aktivit zúčastnilo 1800 ze 7500 zaměstnanců.

ArcelorMittal: 150 hutníků pomohlo v neziskových organizacích v kraji
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Mezinárodní den dobrovolnictví je vrcholem našich celoročních aktivit v oblasti dobročinnosti. Jsme rádi, že kromě finančních příspěvků můžeme tradičně poskytnout i konkrétní pomoc našich zaměstnanců těm, kteří ji potřebují,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Na dnešek své působiště změnilo na 150 pracovníků ostravské huti a jejích dceřiných společností. V čase blížících se vánočních svátků hutníci vyráběli vánoční svíčky a dekorace, pekli cukroví ve střediscích volného času nebo navštěvovali školy a školky s mikulášskou nadílkou. Mezi činnostmi nechyběly ani úklidové práce v charitních domech, opravy elektroinstalace v chráněných dílnách, malování, stěhování, nakládka kol do přepravních kontejnerů v rámci projektu Kola pro Afriku či pomocné úklidové práce v ZOO Ostrava.

„Firemní dobrovolnictví považuji za důležité a velmi potřebné. Účastním se této akce pravidelně. Protože mě i tato práce naplňuje, rozhodla jsem se vloni s neziskovou organizací začít spolupracovat i ve svém volném čase,“ uvádí Ivana Röhrichová, referentka zásobování a nákupu ArcelorMittal Ostrava.

Jednou z podpořených organizací je domov pro seniory Korýtko v Ostravě-Zábřehu. Jeho obyvatelům dělalo společnost celkem sedm zaměstnanců huti. Ve vánočních dílnách společně tvořili dekorace, přání a drobné dárky pro nejbližší. „Jsem moc ráda, že k nám zaměstnanci z ostravské huti zavítali. Doufám, že na tento příjemně strávený den navážeme a budeme naši spolupráci nadále rozvíjet,“ říká Veronika Králová, koordinátorka dobrovolnictví domova pro seniory Korýtko. Setkání se zúčastnil i generální ředitel ArcelorMittal Ostrava Tapas Rajderkar. „Nejen v předvánočním čase je důležité pamatovat na seniory. Doufám, že z milé atmosféry dnešního dne mají stejnou radost jako já,“ dodává Rajderkar.

Společnost ArcelorMittal Ostrava podporuje dobrovolnictví dlouhodobě. Zaměstnanci mají možnost přihlašovat neziskové organizace, v nichž sami pomáhají. Jeden den v roce, který firma plně hradí, mohou zaměstnanci „své“ neziskové organizaci pomoci během pracovní doby. V průběhu celého roku 2013 se do nejrůznějších dobrovolnických činností zapojilo na 1800 zaměstnanců huti a dceřiných společností. Kromě aktivit během Mezinárodního dne dobrovolnictví například pomáhali při odstraňování následků letních povodní, bezplatně darovali krev, nakupovali na trzích chráněných dílen nebo přispívali do humanitárních a charitativních sbírek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…