ArcelorMittal: Huť přispěla na revitalizaci Dalimilova parku v Radvanicích a Bartovicích

10.11.2013 21:27

Zástupci společnosti ArcelorMittal Ostrava a městské části Radvanic a Bartovic dnes slavnostně otevřeli zrekonstruovaný Dalimilův park v Radvanicích a Bartovicích.

ArcelorMittal: Huť přispěla na revitalizaci Dalimilova parku v Radvanicích a Bartovicích
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Nový návrh parku připravili studenti katedry architektury Vysoké školy báňské v Ostravě. Součástí parku je venkovní relaxační centrum, které cílí nejen na seniory a děti. Městský obvod financoval projekt celkem 2,5 miliony korun, ostravská huť přispěla dalších 258 tisíc korun.

„Nové relaxační centrum obsahuje několik cvičebních prvků, které jsou vhodné k rehabilitaci seniorů. Zkrátka nepřijdou ani děti. Pro ně jsou určené nové herní prvky. Provedli jsme také parkové úpravy v podobě výsadby a ozelenění, včetně vybudování oddychové části s lavičkami,“ říká Šárka Tekielová, starostka Radvanic a Bartovic.

„Naše společnost je nedílnou součástí regionu. Chceme se proto podílet na projektech a aktivitách, které se zde odehrávají. Věřím, že se nový park bude všem obyvatelům Radvanic a Bartovic líbit a že cvičební a herní prvky budou hojně využívané,“ říká Tapas Rajderkar, generální ředitel ArcelorMittal Ostrava.

Městský obvod financoval rekonstrukci chodníků, dětské hřiště a výsadbu nových dřevin a květin, sochu Dalimila, opravu krbu a nové odpadkové koše a statutární město Ostrava zrekonstruovalo na své náklady osvětlení v parku. Ostravská huť přispěla na nové lavičky, cvičební stroje, terénní úpravy a založení trávníku kolem strojů.

Městský obvod Radvanice a Bartovice podporuje ostravská huť dlouhodobě. Od roku 2008 huť podpořila bezmála 10 miliony korun projekty, které měly za cíl zlepšit život tamějších lidí. V ekologické oblasti ArcelorMittal zakoupil čistící vůz za 4,8 miliony korun, který pomáhá čistit silnice. Kromě sociálních projektů (vitamíny pro seniory, mikulášské balíčky pro děti), přispěla huť ArcelorMittal na revitalizační projekty městské části v podobě zkrášlení kruhového objezdu na Těšínské ulici. Významným darem bylo i zakoupení 9místného vozidla pro veřejné služby. Ostravská huť podporuje také místní volnočasové spolky, kulturní akce (včelaři, TJ Sokol, dobrovolní hasiči, komunitní klubovna, farnost, rozloučení s májovými dny). Vybavila také místní základní (ZŠ Trnkovecká, Vrchlického) a mateřské školy (MŠ Těšínská, Za ještěrkou) inventářem a zrekonstruovala zahrady v MŠ Těšínská a ZŠ Trnkovecká.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…