ArcelorMittal: Jedenáct chráněných dílen získalo přes 100 tisíc korun

13.12.2013 15:03

Již popáté se v areálu huti konaly vánoční trhy chráněných dílen. Zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava a jejích dceřiných společností nakupovali textilní či keramické výrobky, svíčky, vánoční dekorace, přání nebo včelí produkty.

ArcelorMittal: Jedenáct chráněných dílen získalo přes 100 tisíc korun
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Kromě toho, že originálními dárky udělají radost svým nejbližším, svým nákupem pomohli také klientům chráněných dílen. Trhy v huti vynesly jedenácti neziskovým organizacím z Moravskoslezského kraje celkovou částku 100 430 korun.

„Prodejní výstavy chráněných dílen již tradičně přispívají k příjemné předvánoční atmosféře v naší společnosti. Jsme moc rádi, že jimi navíc můžeme pomoci mnoha lidem,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.

Jednotlivé stánky chráněných dílen byly rozmístěny v budově ředitelství ArcelorMittal Ostrava a také ve Správní budově dceřiné společnosti ArcelorMittal Tubular Products Ostrava, a to 11. a 12. prosince. Letos poprvé se mezi prodávajícími objevila obecně prospěšná společnost Dlaň životu. „Z akce jsme nadšení. Pracovníci huti byli velmi milí a my jsme prodali spoustu našich výrobků. Jsme šťastní, že jsme zde mohli být a rádi přijedeme opět příští rok,“ zhodnotila průběh ředitelka společnosti Dlaň životu Marcela Holeňová.

Kromě chráněných dílen se vánočních trhů podruhé zúčastnili místní včelaři, kteří opět nabízeli regionální včelí produkty – med, medové perníčky, medovou mast, propolisové kapky, včelí svíčky a vosk. „Stejně jako loni můžeme být velmi spokojeni. Oba dny byly příjemné a my jsme vyprodali všechen náš med,“ dodává Boleslav Zelina, předseda radvanických a bartovických včelařů.

Neziskové organizace, které v letošním roce prodávaly výrobky na vánočních trzích v ArcelorMittal Ostrava a ArcelorMittal Tubular Products Ostrava:

Chráněná dílna Kaštanový krámek,
 Charita sv. Alexandra,
 Sociálně terapeutická dílna Ludgeřovice (Charita Hlučín),
 EFFATHA Krnov – sociálně terapeutické dílny (Slezská diakonie),
 Chráněné dílny sv. Josefa (Charita Opava),
 BETHEL Karviná (Slezská diakonie),
 Obecně prospěšná společnost Dlaň životu,
 Občanské sdružení Želvička,
 Charita Hrabyně,
 Svaz včelařů Radvanice a Bartovice,
 Chráněná dílna Manlomka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…