ArcelorMittal: Na Colours of Ostrava lze vytancovat podporu dobročinným projektům

15.07.2013 21:18

Speciální charitativní akce ArcelorMittal Tanec pro život, do které se každoročně zapojují tisíce návštěvníků Colours of Ostrava, nebude chybět ani na letošním 12. ročníku ostravského hudebního festivalu.

ArcelorMittal: Na Colours of Ostrava lze vytancovat podporu dobročinným projektům
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Novinkou bude možnost výběru ze čtyř různých charitativních projektů, pro které se bude nově tancovat podle choreografie profesionálních tanečnic „vysokopecařek“. Výsledek tanečního úsilí bude okamžitě přepočítán na peníze, které huť ArcelorMittal Ostrava daruje Českému červenému kříži, ČSOP Salamandr, Klaunům z Balónkova a pojízdné kavárně Mental Café.
 
„Udělalo nám radost, že se námi oslovení partneři s nadšením zapojili s projekty, které si zaslouží finanční podporu. Všechny čtyři jsou natolik zajímavé, že soutěžící nebudou vědět, který si vybrat dřív. Já jsem se proto rozhodla ve stanu ArcelorMittal tančit postupně pro všechny čtyři projekty,“ říká s úsměvem Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemního dobrovolnictví a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.
 
Ve stanech ArcelorMittal Tanec pro život čeká na návštěvníky světová premiéra nové taneční soutěže, ve které tentokrát zapojí celé tělo. Profesionální tanečnice, jejichž kostým bude připomínat pracovní oděv hutníků-vysokopecařů, zde budou předvádět určitou choreografii a úkolem soutěžících bude co nejpřesněji jejich pohyb napodobovat. Za každý správně provedený prvek přidělí systém soutěžícímu body, které se po odtančení převedou na peníze. Ty pak tanečník pošle jednomu ze čtyř neziskových projektů na Ostravsku. Návštěvníci hudebního festivalu Colours of Ostrava mohou do stanu ArcelorMittal Tanec pro život zavítat kdykoliv od čtvrtka 18. až do neděle 21. 7., návštěvníci Festivalu v ulicích na Masarykově náměstí v Ostravě pak od pátku 19. do soboty 20. 7. Výsledky z obou stanů se budou ihned sčítat dohromady, takže bude okamžitě zřejmé, kolik který projekt získává.
 
Dobročinnou akci Tanec pro život pořádá ArcelorMittal Ostrava pravidelně od roku 2010. Za tuto dobu se soutěžícím podařilo vytancovat 1 353 764 korun. Ty byly věnovány sedmnácti neziskovým organizacím z Ostravska. O tom, kolik peněz se rozdělí v letošním ročníku Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích, opět rozhodnou návštěvníci. „Tanečníky nebudeme nijak omezovat, záleží pouze na tom, jak je bude tancování bavit. Mohou si zatančit jednou i několikrát a vytancované peníze věnovat opakovaně jednomu projektu, nebo postupně podpořit všechny projekty,“ dodává Pěnčíková.
 
Které projekty mohou návštěvníci ve stanu ArcelorMittal Tanec pro život podpořit?
 
Humanitární přívěs pro Český červený kříž Ostrava
 
V ČČK Ostrava pracuje tým třiceti dobrovolných zdravotníků. Specializuje se na humanitární a psychosociální pomoc při mimořádných událostech. Asistuje i při kulturních, společenských a sportovních akcích (např. Colours of Ostava či Zlatá tretra). Peníze získané Tancem pro život použije ČČK na nákup humanitárního přívěsu určeného k přepravě materiální pomoci a zřízení zázemí pro mobilní ošetřovnu.
 
Péče o ohrožené druhy rostlin s Českým svazem ochránců přírody Salamandr
 
ČSOP Salamandr je profesionální nezisková organizace působící v oblasti ochrany přírody. Jejím cílem je ochrana a péče o přírodní a kulturní dědictví Beskyd a okolí. Tančením pro tento projekt návštěvníci podpoří program péče o ohrožené druhy rostlin v povodí Olše, Ostravice a Mohelnice. ČSOP Salamandr bude moci vytvořit odborné podklady a studie pro státní instituce, aby efektivně chránily rostliny žijící poblíž štěrkonosných toků karpatské oblasti.
 
Osvětové divadelní představení pro děti s Klauny z Balónkova
 
Klauni z Balónkova jsou součástí občanského sdružení TRDLA – divadelní společnosti absolutních neherců. Ve spolupráci se sdružením KIWANIS Ostrava připraví pro děti předškolního věku speciální divadelní představení s naučným podtextem. To děti upozorní na rizikové situace, které mohou v běžném životě nastat, a naučí je těmto situacím předcházet. Projekt navazuje na kampaň „Dávej na sebe pozor“ sdružení KIWANIS.
 
Pojízdná kavárna Mental Café fungující ve spolupráci s multižánrovým centrem Cooltour
 
Projekt navazuje na Filmové pondělky s Mental Power, během kterých v kavárně obsluhovali lidé s postižením, kteří byli pro svou práci zaškoleni a dostávali za ni pravidelnou finanční odměnu. Díky podpoře tohoto projektu bude Cooltour moci zakoupit pojízdný stánek s kavárenským vybavením a pojízdná kavárna vyrazí za lidmi do ulic, parků a dalších veřejných míst v Ostravě. Výtěžek z prodeje kávy pak bude využit na odměnu obsluhy s mentálním postižením.
 
ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje emisní limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…