ArcelorMittal: Praxe učitelů pokračuje v ostravské huti i v tomto školním roce

03.09.2013 20:27

Nejen děti školou povinné zasedly tento týden do školních lavic. Do druhého ročníku programu profesního rozvoje pro učitele technických oborů akreditovaného Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy dnes nastoupilo dalších deset pedagogických pracovníků z Moravskoslezského kraje.

ArcelorMittal: Praxe učitelů pokračuje v ostravské huti i v tomto školním roce
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

V ArcelorMittal Ostrava absolvují roční odbornou praxi v oborech hutník, koksař, strojař a elektrikář. Vzdělávací program pro učitele připravila huť ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Sedukon.

„Loňský ročník byl učiteli přijat velmi pozitivně. Jsme rádi, že můžeme letos v huti přivítat dalších deset pedagogů. Velmi si ceníme jejich odhodlání se dále vzdělávat a absolvovat u nás podnikovou praxi mnohdy ve svém volném čase,“ uvedl Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ArcelorMittal Ostrava.

Cílem programu je poskytnout pedagogickým pracovníkům odbornou praxi v reálném provoze. Výuka bude probíhat jak prezenčně přímo v ostravské huti, tak i distanční formou pomocí e-learningu. Pedagogové budou navštěvovat odborné kurzy, stáže a exkurze dle technického zaměření a také „stínovat“ odborníky v oboru přímo při práci ve výrobě. Podmínkou úspěšného ukončení studia je dosažení nejméně 85 % kreditů, vypracování závěrečné práce a pracovních listů dle vybraného oboru.

„Učitelé mají stejně jako studenti na vysokých školách indexy, kam se budou zaznamenávat kredity za splněné disciplíny. Každému účastníkovi kurzu zapůjčíme také notebook pro e-learningovou výuku,“ říká Věra Válková, vedoucí projektu technického vzdělávání v ArcelorMittal Ostrava.

Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Jeho druhý, závěrečný ročník byl zahájen 3. 9. 2013 společným workshopem pro přihlášené. Ve školním roce 2012/2013 odbornou praxi absolvovalo prvních deset pedagogických pracovníků, letos to bude dalších deset. V průběhu projektu vzniknou kromě pracovních listů i výuková CD a e-learningové materiály, které budou sloužit pedagogům pro účely odborné výuky a ke kterým budou mít přístup i po ukončení odborné praxe.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají přes 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje emisní limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…