ArcelorMittal: Válcovna pásů dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 milionů

21.01.2014 15:03

Steckelova válcovací trať P1500, která v ArcelorMittal Ostrava vyrábí od roku 1999 za tepla válcované pásy, uvedla do provozu nový univerzální rentgenový měřič za 22 miliony korun. Nové zařízení pomůže zlepšit kvalitu vyráběných pásů.

ArcelorMittal: Válcovna pásů dostala do nového roku nový rentgenový měřič za 22 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Nové zařízení rychleji a přesněji odesílá informace do řídicího systému válcovny. Má také větší kapacitu databáze naměřených hodnot. Využíváním všech jeho funkcí podstatně zlepšíme kvalitu dodávaných pásů, čímž se zvýší spokojenost našich zákazníků,“ říká Martin Dryják, vedoucí provozu Steckelovy válcovny.

Instalace zařízení na Steckelově válcovně trvala 2 týdny a nyní probíhá zkušební provoz. Nové rentgenové zařízení SIPRO od společnosti Thermo Scientific pracuje na bázi stereoskopického snímání ocelového pásu dvěma rentgenovými lampami. To umožňuje v počítači zpětně vyvolat 3D obraz ocelového pásu po celé jeho délce. Kromě měření tloušťky, šířky a příčného průřezu pásu je zařízení schopno měřit i rychlost a vlnitost pásu, teplotu, tvar hran a detekovat i některé povrchové vady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…