ArcelorMittal: Zaměstnanci se v průběhu Týdne zdraví zdokonalí v poskytování první pomoci

04.09.2014 8:42

Zaměstnanci huti ArcelorMittal Ostrava se po celý týden od 1. do 7. září mohou přímo v areálu huti zapojit do akce s názvem Týden pro podporu zdraví.

ArcelorMittal: Zaměstnanci se v průběhu Týdne zdraví zdokonalí v poskytování první pomoci
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Účastníky čekají mimo jiné bezplatná preventivní vyšetření, možnost nechat se očkovat i nácvik první pomoci. Hladinu adrenalinu jim pak zvedne hašení hořlavé kapaliny nebo turnaj ve fotbale nebo v kuželkách. Pro rodiče s dětmi je připravena Letní děckiáda a Den otevřených dveří hasičského záchranného sboru.

„Akce se pravidelně účastní asi tři tisíce zaměstnanců. Velké oblibě se těší nejen turnaje ve fotbale a kuželkách, ale například také nácvik první pomoci nebo vybrané preventivní prohlídky zdarma, které pomáhají našim zaměstnancům předcházet zdravotním komplikacím,“ říká Jiří Michálek, ředitel pro zdraví a bezpečnost ArcelorMittal Ostrava.

Letošní ročník Týdne pro podporu zdraví nabízí širokou škálu aktivit a programů, které přispívají k osvětě zdravého životního stylu. V tomto týdnu se zaměstnanci mohou zapojit do pohybových aktivit, jakými jsou tzv. Hutnická olympiáda s tradičními i kuriózními disciplínami, ale i turnaje v kuželkách a fotbale, po kterých sportovce čeká masáž.

V tomto týdnu budou k hlavnímu jídlu podávány zeleninové saláty za zvýhodněnou cenu a připravena bude i naučná výstava o množství cukru v nápojích. Pro děti zaměstnanců jsou připraveny hrátky a atrakce na Letní děckiádě a v neděli Den otevřených dveří Hasičského záchranného sboru. Novinkou jsou praktické nácviky poskytování první pomoci a hašení hořlavé kapaliny.

Týden pro podporu zdraví je součástí nepřetržité snahy společnosti ArcelorMittal Ostrava o podporu zdravého životního stylu svých zaměstnanců. „Věříme, že spokojený a zdravý zaměstnanec zde bude nadále rád a dlouho pracovat. Zaměřujeme se především na prevenci a do svých aktivit zařazujeme například očkování proti chřipce, přednášku jak skončit s kouřením nebo vyšetření prsu pro ženy pomocí ultrazvuku,“ popisuje program Jiří Michálek.

Ochranu zdraví pak průběžně doplňuje i prevence spojená s motorismem. V huti kontrolují rychlost vozidel projíždějící areálem, používání bezpečnostních pásů i vybavení cyklistů. Právě ArcelorMittal Ostrava se se svým přístupem ke zdravému životnímu stylu a podporou cyklistů stala již podruhé ostravským Cyklozaměstnavatelem roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…