Arcibiskupství pražské: Půlnoční ve Svatovítském chrámu

24.12.2015 15:19

Půlnoční mši svatou bude na Štědrý den v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha 24. prosince 2015 od půlnoci slavit pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP. Pásmo české vánoční hudby věnované Jakubu Janu Rybovi začíná již od 23.30 hodin. Na slavnost Narození Páně bude 25. prosince mše svatá od 10.00 hodin.

Arcibiskupství pražské: Půlnoční ve Svatovítském chrámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Katedrála sv. Víta na Pražském hradě

Součástí hudebně literárního pásma v pražské katedrále, které bude předcházet půlnoční mši svaté, bude přednes textů ze sbírek vánoční české poezie. Představeny budou rovněž obrazy ze života Jakuba Jana Ryby, od jehož úmrtí si letos připomínáme 200 let. Čtení a přímluvy zazní v několika světových jazycích. Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby bude znít z kůru, kde by v roce 2018 měly být vztyčeny nové varhany.

Na slavnost Narození Páně bude 25. prosince pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka slavit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha mši svatou od 10.00 hodin. Také při této bohoslužbě udělí pražský arcibiskup apoštolské požehnání a čtení a přímluvy budou ve světových jazycích. Od 16.00 hodin se bude ve svatovítské katedrále konat zpívání u jesliček. V 17.00 hodin začínají kapitulní nešpory. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…