Armáda ČR: Češi podpoří v Mali sportovní klání za mír, vojáci školákům předali humanitární dar a ukázali jim techniku

19.02.2021 21:20

Malijský ministr mládeže a sportu Mossa Ag Attaher přijal velvyslance České republiky v Mali Roberta Kopeckého a zástupce české armády, specialistu na civilně-vojenskou spolupráci (CIMIC). Čeští vojáci působící v misi EUTM Mali pak předali humanitární dar a ukázali armádní techniku místním dětem.

Armáda ČR: Češi podpoří v Mali sportovní klání za mír, vojáci školákům předali humanitární dar a ukázali jim techniku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Malijský ministr Mossa Ag Attaher ve čtvrtek 11. února jednal s českým velvyslancem Robertem Kopeckým a specialistou CIMIC ze 4. Úkolového uskupení Armády ČR.

Během diskuze byla deklarována vůle české strany plně podpořit březnový celostátní sportovní turnaj za mír v regionu Gao. „Jsem spokojen a velmi poctěn vstřícností českých úřadů a lidí podílejících se na této podpoře, která jistě posílí vztahy mezi oběma zeměmi při propagaci mládeže a sportu,“ uvedl Mossa Ag Attaher.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Armádní technika se líbí všude

Kromě plnění operačního úkolu v misi EUTM se čeští vojáci zaměřují na podporu místních obyvatel, zejména pak školství. Tentokrát dovezli oblečení, hračky a školní pomůcky do bamacké školy a školky. „Děti potřebují pomoc nejvíce a zároveň je v nich budoucnost země. Proto by měly všechny, bez ohledu na to, kde se narodily, dosáhnout kvalitního vzdělání. Proto budeme malijským školám pomáhat i nadále,“ konstatoval velitel 4. Úkolového uskupení AČR kapitán Václav Otta.

Po předání humanitárního daru se čeští vojáci přesunuli do další školy, kde předvedli armádní techniku. Jako doma i tady ukázka vzbudila velký zájem a přilákala všechny děti ze školy. „Tyto akce na veřejnosti pomáhají českým vojákům získat si důvěru místního obyvatelstva a zároveň budují dobré vztahy,“ vysvětlil zástupce velitele české jednotky ochrany nadporučík P. S.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…