Armáda ČR: Setkání zástupců vojenské policie v Chorvatsku

12.09.2017 18:38

Zástupci velení Vojenských policií České republiky, Slovenska, Polska a Chorvatska, tedy zemí podílejících se na činnosti Mnohonárodního praporu vojenské policie (MNMPBAT), se před pár dny sešli v chorvatské Brijuni, aby vyhodnotili jeho činnost a dohodli se na dalším zintenzivnění spolupráce v nadcházejícím roce.

Armáda ČR: Setkání zástupců vojenské policie v Chorvatsku
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Pod slovenským předsednictvím zástupci členských zemí mnohonárodního praporu projednali průběh plánovaného cvičení Sharp Lynx 2018, které bude organizovat česká vojenská policie, dále podíl na výstavbě schopností ukrajinské vojenské policie a afilace činnosti Mnohonárodního praporu vojenské policie k Mnohonárodnímu sboru severovýchod (MNC NE) v polském Štětíně.

Nejnovějším výsledkem spolupráce na platformě Mnohonárodního praporu vojenské policie je působení vojenských policistů pod hlavičkou tohoto praporu ve výcvikových misích v Iráku. Konkrétně se jedná o polské kolegy působící v rámci EUROGENDFOR (European Gendarmerie Force) a připravované vyslání českých vojenských policistů do výcvikové mise vojenské policie pod velením NATO na konci září tohoto roku. K českým vojenským policistům by se mohli připojit v průběhu příštího roku i zástupci slovenských kolegů.

„Letos v dubnu jsme si na Slovensku v Liptovském Mikuláši připomněli desáté výročí vzniku Mnohonárodního praporu vojenské policie. Jsem opravdu rád, že výsledky jeho činnosti jsou takto hmatatelné. Spolupráce na této mezinárodní platformě je pro nás důležitá. V průběhu jednání jsme se mimo jiné shodli na tom, že oslovíme i maďarské kolegy, zda se budou chtít na tomto projektu do budoucna podílet, a tak využít již zaběhlý formát zemí V4,“ shrnul chorvatské jednání náčelník české VP brigádní generál Pavel Kříž.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…