Armáda: Cvičení Sahel připravilo vojáky na téměř reálné podmínky v africkém Mali

06.08.2017 19:35

I v horkých srpnových dnech ukázali vojáci, že prošli kvalitní přípravou před svým nasazením do zahraniční operace v africkém Mali.

Armáda: Cvičení Sahel připravilo vojáky na téměř reálné podmínky v africkém Mali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasahující voják, ilustrační foto

„Ještě si odskočím a pojedeme,” zahlásiI velitel týmu. V tom se ozvala střelba a téměř okamžitě zaznělo: „Kontakt” a  „Do aut a odjíždíme!” Jenže po pár ujetých metrech přišly další rozkazy: „Překážka. Auto na cestě. Couváme a VIP přesuneme do budovy.” Pak už vše běželo tak, jak je dlouhými týdny výcviku nadrilováno. Krycí palba, vyzvednutí VIP z vozidla a rychlé přesunutí do budovy Ministerstva obrany republiky Mali.

Tak by se dal popsat jeden z mnoha okamžiků v rámci certifikace jednotky 10. úkolového uskupení výcvikové mise Evropské Unie pro Mali.

Cvičení SAHEL 2/2017 pod vedením Odboru přípravy do zahraničních operací a speciální přípravy Velitelství výcviku – Vojenské akademie (VeV-VA) Vyškov bylo závěrečnou kontrolou a vyvrcholením několikaměsíční přípravy vojáků k nasazení v zahraničí. Tu absolvovali ve výcvikových prostorech na Doupově, Boleticích a dalších.

Trénovali a cvičili strážní službu a přesun mobilních patrol. Vysoké teploty, které cvičení provázely, nastavily reálné podmínky jako v místě nasazení. „Na základě zkušeností předchozích kontingentů jsme se snažili připravit se na vše, co nás může v Mali potkat,“ řekl velitel 10. kontingentu kapitán Jaromír Evan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…