Armáda: Inspektoři mají za sebou mezinárodní přípravu

14.02.2016 13:23

Začátkem února organizoval odbor kontroly odzbrojení sekce rozvoje a plánování schopností MO mezinárodní přípravu inspektorů podílejících se na implementaci Smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě (S-KOS).

Armáda: Inspektoři mají za sebou mezinárodní přípravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Pozvání přijalo sedm účastnických států S-KOS a Jižní Korea, jež vyslaly celkem 10 inspektorů. Své zástupce zde mělo Německo, Polsko, dále Maďarsko, Slovensko, USA, Španělsko a Velká Británie. Jižní Korea svou již tradiční přítomností vyjádřila trvalý zájem o získávání zkušeností v oblasti kontroly odzbrojení. Skupinu zahraničních inspektorů doplnilo sedm příslušníků Armády ČR z odboru kontroly odzbrojení SRPS MO. Jejich hlavní činností je kontrola plnění závazků vyplývajících z mezinárodních odzbrojovacích smluv.

V rámci přípravy si účastníci prakticky procvičili postup plánování inspekce deklarovaného místa, její praktické provedení a vyhodnocení. Žádná inspekce dle S-KOS se neobejde bez inspekčního a doprovodného týmu, které mají svá specifická práva a povinnosti. A právě prosazování práv a plnění povinností vyplývajících z mezinárodních smluv bylo obsahem cvičení. Vojáci vytvořili tým inspekční – složený ze zahraničních účastníků a tým doprovodný – reprezentovaný příslušníky odboru kontroly odzbrojení. Praktická inspekce se konala ve středu 3. února u zásobovacího střediska Rančířov, její vyhodnocovací část v Choceradech.

Letošní cvičení inspektorů bylo hodnoceno všemi účastníky velmi pozitivně. Zahraniční partneři ocenili realizaci tohoto typu aktivit, kde získávají znalosti a zkušenosti. Zároveň se zde vytvářejí i pracovní vazby lidí, kteří spolu budou v průběhu příštích let spolupracovat v mezinárodních týmech.

 Příprava zahraničních inspektorů před odjezdem na deklarované místo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…