Armáda: Přípravy na Allied Spirit II vrcholí

04.07.2015 20:42

Příprava štábu 7. brigádního úkolového uskupení na srpnové mezinárodní cvičení Allied Spirit II, které se uskuteční v německém Hohenfelsu, je ukončena.

Armáda: Přípravy na Allied Spirit II vrcholí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čeští vojáci vracející se z mise v zahraničí

Sérii štábních nácviků, která započala v lednu letošního roku, ukončil v pořadí čtvrtý „Battle Staff Training“, který proběhl ve dnech 29. června – 3. července. Příslušníci štábu procvičovali schopnost řídit mezinárodní jednotky v rámci brigádní operace a zpracovávat operační dokumentaci v anglickém jazyce. Soustředili se také na propojení jednotlivých národních spojovacích prostředků tak, aby byla plně zabezpečena schopnost velet podřízeným.

„Hlavní místo velení 7. brigádního úkolového uskupení bylo tentokrát rozvinuto v hranických kasárnách a byly k němu připojeny i místa velení podřízených útvarů, například v Jincích, Bučovicích, Strakonicích či Opavě. Můžeme tedy říci, že se jednalo o celorepublikové štábní cvičení,“ přibližuje poslední fázi přípravy podplukovník Jiří Hrazdil, velitel 73. tankového praporu a současně zástupce náčelníka štábu 7. brigádního úkolového uskupení pro operace. „Do cvičení byla zahrnuta skupina rozehry, která připravovala modelové situace. Příslušníci štábu museli adekvátně reagovat, vyhodnotit situaci a připravit úkoly pro podřízené jednotky. Pravidelně bylo prováděno vyhodnocení,“ uzavírá podplukovník Hrazdil.

Následovat bude mj. příprava osob, techniky a materiálu ke cvičení. „V tomto smyslu největší tíha nyní leží na příslušnících logistiky,“ dodává velitel 7. mechanizované brigády plukovník Josef Kopecký. „Do Německa se musí přesunout více než 430 kusů techniky. Naplánovány jsou čtyři železniční převozy především pro pásovou techniku, téměř 300 vozidel se v několika proudech přesune po vlastní ose. Připravit se musí také logistické zabezpečení vyvedených jednotek, například provoz techniky, zabezpečení pohonných hmot, stravování, ubytování, opravy a podobně. Máme však již dostatek zkušeností, takže veškerá příprava k odjezdu probíhá podle časového harmonogramu,“ uzavírá velitel brigády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …