Armádním sportovcem roku se stala atletka Zuzana Hejnová

08.11.2015 17:08

Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová byla vyhlášena nejlepším Armádním sportovcem roku 2015. Slavnostní večer jubilejního ročníku ankety v Domě armády Praha, kterého se účastnili zástupci Ministerstva obrany, Generálního štábu AČR, Českého olympijského výboru, sportovních svazů, sportovci Dukly a sponzoři, zahájil ministr obrany Martin Stropnický.

Armádním sportovcem roku se stala atletka Zuzana Hejnová
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Ne každý má to štěstí stát pokaždé na stupních vítězů, ale ani ti ostatní nezůstávají bezejmenní. Jste osobnostmi, které si dokáží říci o úspěch – a každý z vás umí jít k tomu úspěchu svou vlastní cestou. Nikdo vám také nemusí vysvětlovat, co se skrývá pod pojmem týmový hráč. Jinými slovy, sport, to není jen soupeření. Sport to je také spolupráce. Společná touha po vítězství. Máte nejen dar závodění, ale i schopnost přenést ho na jiné. Víte, jak je důležité – když to najednou nejde – zvednout se a zkoušet to zase znova. Sportovec, který umí nejen vítězit, ale občas také prohrát, už toho ví o světě tolik, že jej lze překvapit pouze příjemně,“ promluvil o úspěšných reprezentantech Dukly ministr obrany.

Velmi těžké bylo letos pro hlasující vybrat toho nejúspěšnějšího armádního sportovce roku z ASC DUKLA. Sportovci za rok 2015 zatím získali 96 medailí (od 5. – 8. 11. bude ještě světový šampionát v karate) z MS i ME všech kategorií, Armádních světových soutěží, Univerziád i Evropských her z toho 36 zlatých – 30 stříbrných – 30 bronzových medailí.

Bohužel, do ankety Dukly, pro pozdní termín soutěže, se nevešli medailisté z ME v dráhové cyklistice a 6. armádních světových her. Ti byli proto oceněni jen v rámci ankety Sportovec Armády ČR, kde nejlepším diplomy předal náčelník Generálního štábu AČR Josef Bečvář.

Vítězem se stal mistr světa v navigaci leteckého pětiboje major Pavel Pavlík a sportovci UNIASK ČR. Vyhlášeni byli i nejlepší hráči kolektivních sportů, kteří sportují pod hlavičkou Dukly - fotbalistou Dukly Praha se stal Tomáš Bergr, volejbalistou Dukly Liberec Lubomír Staněk a házenkářem Dukly Praha Milan Kotrč.

Nejlepší armádní sportovci: Hejnová, Synek, Fuksa

Absolutní vítězkou ankety Armádní sportovec roku se stala světová šampionka z Pekingu Zuzana Hejnová, která obdržela od hlasujících celkem 1 210 bodů. Hejnová se dokázala vrátit po zranění, ovládla i atletický seriál Diamantové ligy a nechala za sebou na druhém místě mistra světa ve skifu Ondřeje Synka (1 139 bodů). Třetí místo obsadil další ze světových šampionů Martin Fuksa (1 085 bodů), který vybojoval zlato a stříbro na MS v rychlostní kanoistice. „Velice si tohoto ocenění vážím, protože Dukla má spoustu skvělých sportovců. Sama bych nevěděla pro koho hlasovat mezi tolika mistry světa. Takže jsem moc ráda, že jsem byla zvolena zrovna já,“ řekla čerstvě oceněná Zuzana.

Trenérem roku se stal Fuksův kouč a zároveň otec v jedné osobě Petr Fuksa. Juniorem roku byl vyhlášen cyklista Jiří Janošek. Nejlepším kolektivem zvolili hlasující posádku čtyřkajaku, před družstvem parašutistů a mix štafetou pětibojařů.

Klubem Fair Play byli oceněni za celoživotní příkladnou práci pro rozvoj sportu a výchovu nových sportovních talentů dva bývalí trenéři Dukly Josef Fuksa a František Jursa.

Součástí programu byl již tradičně i křest tentokrát patnáctého kalendáře Dukly 2016, který v objektech vojenských státních podniků LOM Praha,Vojenský technický ústav a Vojenské lesy a statky nafotografoval nedávný student FAMU Marcel Stecker.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…