Arnošt Goldflam začal v Divadle Rokoko zkoušet českou premiéru Happy End

30.01.2015 12:05

V Divadle Rokoko se připravuje česká premiéra současné izraelské tragikomedie Happy End, ve které se lehce a s nadhledem vypráví o velmi vážných věcech. Režie se ujal Arnošt Goldflam, který tak vůbec poprvé uvede na česká jeviště hru dramatičky Anat Gov. V inscenaci uvidíte Danu Batulkovou, Radku Fidlerovou, Jitku Smutnou, Evellyn Pacolákovou, Hanu Doulovou, Jiřího Hánu a další. Záštitu nad ní převzalo Velvyslanectví Státu Izrael v ČR. Premiéra proběhne 28. března.

Arnošt Goldflam začal v Divadle Rokoko zkoušet českou premiéru Happy End
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Anat Gov patřila k předním izraelským dramatikům posledních let. Happy End, který pro Divadlo Rokoko nastuduje Arnošt Goldflam, začala psát poté, co u ní lékaři objevili rakovinu. Rozhodla se o své chorobě hovořit naprosto otevřeně a tato tragikomedie je toho důkazem. I když se dotýká natolik závažných věcí, jakými jsou nemoc a smrt, nechybí jí humor a nadhled. Tímhle neotřelým přístupem si získala srdce mnoha diváků a současně podpořila prevenci v boji proti této záludné chorobě. Anat Gov přežila s rakovinou čtyři roky, během kterých, jak sama řekla v jednom z posledních rozhovorů, bylo víc dobrých než špatných dní. Přestože jí nakonec v roce 2012 podlehla, poselství, které divákům zanechala, totiž „Nikdy neztrácejte naději a berte si z života to nejlepší“, je stále živé.
Neotřelá tragikomedie Happy End bude mít premiéru 28. března v Divadle Rokoko.

Anat Gov
Happy End

Režie: Arnošt Goldflam
Dramaturgie: Jiří Janků
Překlad: Šárka Doležalová
Scéna: Tomáš Rusín
Kostýmy: Petra Goldflamová Štětinová
Hudba: Milan Potoček
Choreografie: Jana Hanušová
Hrají: Dana Batulková, Radka Fidlerová, Jitka Smutná, Evellyn Pacoláková, Hana Doulová, Jiří Hána, Zděněk Velen a další.
Premiéra 28. 3. 2015 v Divadle Rokoko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…