Asociace občanských poraden připravuje seminář pro zadlužené obyvatele

01.03.2015 18:16

Řada dlužníků vyhledává pomoc odborníka až ve fázi exekuce, kdy je po právní stránce již velmi omezená možnost zvrátit výsledky předcházejícího soudního řízení.

Asociace občanských poraden připravuje seminář pro zadlužené obyvatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dlužník, ilustrační foto

Ve čtvrtek 12. března 2015 se od 9:00 hod (předpokládaný konec v 12:00 hod) se ve spolupráci s Humanitním odborem ÚMČ P2 uskuteční v budově Úřadu městské části Praha 2, nám. Míru 20, Praha 2, v zasedací sále č. 614 bezplatný seminář k problematice zadlužování občanů.

Tento seminář se zaměřuje na fáze předcházející samotnému zahájení exekuce, počínaje podepsáním smlouvy,přes postup věřitele při neplnění závazku po základní vysvětlení postupu soudu po podání žaloby. Účastníci budou upozorněni na právní důsledky podpisu často pro laika nesrozumitelného dokumentu, včetně nejčastějších
problematických ujednáních, které v některých případech lze a v některých případech nelze právně napadnout, budou jim vysvětleny, jaké legální možnosti vymáhání pohledávek má věřitel k dispozici a nastíněny možnosti obrany před soudem, pakliže budou pro pohledávku zažalování.

Seminář je vhodný pro laickou i odbornou veřejnost. Přednášející: JUDr. Ondřej Načeradský a Mgr. Petra Skuhrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…