Atomex-Evropa 2013 poprvé v rámci strojírenského veletrhu v Brně

25.09.2013 11:13

Ve dnech 8. až 9. října 2013 proběhne v rámci Byznys-dne Ruské federace v rámci 55. Mezinárodního strojírenského veletrhu MSV 2013 Mezinárodní fórum dodavatelů Atomex-Evropa.

Atomex-Evropa 2013 poprvé v rámci strojírenského veletrhu v Brně
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Účastníci fóra budou diskutovat o mezinárodní spolupráci při výstavbě jaderných elektráren ruského designu v Ruské federaci i v ostatních zemích.

Během Atomexu-Evropa 2013 se budou posuzovat otázky formování globální sítě dodavatelů Státní korporace pro jadernou energii Rosatom v souvislosti se zapojením evropských firem, včetně českých. Obdobně budou diskutovány i možnosti bank při financování exportně-importních operací a zkušenosti s pojišťováním dodávek pro projekty Rosatomu jak v Rusku, tak mimo jeho hranice.

Poprvé v rámci fóra představí Rosatom program nákupů na rok 2014. Ty firmy, které se zajímají o možnost dodávat svoji produkci pro jednoho z globálních lídrů jaderného průmyslu, se mohou seznámit se základními parametry zmíněného programu a zjistit podrobné informace o tom, jak se stát dodavatelem korporace na ruských i mezinárodních trzích.

Účastníci fóra budou mít možnost seznámit se s expozicí Rosatomu na MSV v Brně, kde budou představeny například interaktivní prezentace reaktoru VVER. Dále zde bude možné vidět  makety malých jaderných reaktorů a výzkumného reaktoru MBIR, který se po svém uvedení do provozu v roce 2019 stane nejvýkonnějším výzkumným reaktorem na světě.

„Jsme přesvědčeni o tom, že uskutečnění Atomexu-Evropa 2013 v rámci nejvýznamnějšího odvětvového veletrhu ve střední Evropě, bude užitečné a efektivní jak pro naše nynější i budoucí dodavatele ze zemí EU,“ říká oficiální představitel Rosatomu Sergej Novikov. „Partnerství s Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS a uspořádání fóra Atomex-Evropa v rámci Byznys-dne Ruska, který tato komora tradičně organizuje během Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, pro nás bude dalším krokem na cestě rozšiřování kontaktů a možností na českém trhu,“ dodal Novikov.

„Nesmírně si ceníme partnerství s Rosatomem v rámci Byznys-dne RF,“ zdůrazňuje výkonný ředitel Komory pro hospodářské styky se zeměmi SNS František Masopust. „Rosatom, který je jedním z nejvýznamnějších ruských zaměstnavatelů a zákazníků českých firem, s nimi již dlouho spolupracuje. Jenomže mnohé podniky v České republice, včetně členů naší komory, které by mohly být zainteresovány na dodávkách pro Rosatomu, často nevědí, jak udělat první krok. Doufáme, že uspořádání fóra dodavatelů pro jaderný průmysl v rámci Byznys-dne RF jim pomůže získat nezbytné informace a kontakty, aby mohly v budoucnu začít uskutečňovat dodávky pro jaderné projekty ruské státní korporace.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…