Autentická demokracie v praxi: Strana DOMOV bude veřejně losovat své kandidáty pro pražské komunální volby

04.08.2014 20:00

V situaci, kdy Prahu vede první obžalovaný primátor v historii (Tomáš Hudeček), který ve své funkci setrvává navzdory svému veřejně danému slibu, že v tomto případě odstoupí, kdy proti němu kandiduje jeho předchůdce se stejným problémem (Bohuslav Svoboda), kdy se o důvěru voličů ucházejí nové projekty kmotrů, developerů a oligarchů, a kdy se jako alternativy nabízejí strany opakovaných neúspěšných přeběhlíků (Jan Kasl) či exradních z dob Pavla Béma (Petr Štěpánek), vznikla strana DOMOV. Ta přišla s revoluční myšlenkou: návratem k demokratickým kořenům, totiž k sestavování kandidátky losem tak, aby vyloučila jakoukoliv manipulaci různými zákulisními lobbisty, kmotry či vlastníky, jako je tomu – bohužel – u všech ostatních stran.

Autentická demokracie v praxi: Strana DOMOV bude veřejně losovat své kandidáty pro pražské komunální volby
Foto: archiv DŠ
Popisek: David Štěpán, předseda politické strany DOMOV

Jedná se tak na jedné straně o výsledek zoufalství nad stavem politiky v hlavním městě, na straně druhé však jde o projev občanské hrdosti a odporu vůči zformalizování a vyprázdnění demokracie.

Během třech prázdninových týdnů se nám podařilo sesbírat neuvěřitelných více jak 800 zájemců - kandidátů, kteří nechtějí být loutkami v rukách mocných a spolu s námi chtějí utvářet budoucnost Prahy! Děkujeme!

Chceme dostát svým slibům a proto 6. 8. proběhne od 16:00 Bubenčská 1, Praha 7(bývalá budova Elektrických podniků) veřejné losování pořadí jednotlivých kandidátů pro volby do ZHMP i jednotlivých zastupitelstev městských částí. Zvoleným odpoledním pozdějším termínem chceme docílit co největší účasti těch, kdo podali své přihlášky ke kandidatuře. Na základě lepší koordinace postupu byla zvolena varianta prvních přihlášených jako lídrů kandidátek, kteří byli osloveni, zda s tímto souhlasí, přičemž někteří jasně deklarovali vůli se tohoto místa po provedení základních organizačních kroků vzdát ve prospěch vylosovaných. Nejsou to žádní političtí harcovníci, a proto rádi přenechají svá místa těm, kdo prokážou zájem a schopnosti kandidátku vést.

Zároveň prosíme média o shovívavost ohledně našich organizačních a materiálních možností: nejsme političtí profesionálové, a proto budou na místě podmínky tomu odpovídající.

David Štěpán

Kontakt: Pavel Havránek, mobil: 728 615 906, press@volimdomov.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…