Autodrom ožil nočními jízdami, filmaři získali povolení města

29.08.2017 17:28

Mostecký autodrom zažil o uplynulém víkendu nevídanou věc. Závodní, testovací či zkušební jízdy totiž neskončily hodinou, kterou určuje provozní řád, ale pokračovaly i v noci ze sobotu na neděli a z neděle na pondělí. Nejednalo se ale o svévoli, neomalenost či aroganci majitele autodromu vůči obyvatelům žijícím v okolí dráhy. Noční jízdy byly součástí scénáře nového seriálu České televize, který štáb pod vedením režiséra Jana Prušinovského natáčí v těchto dnech právě v Mostě a jeho okolí.

Autodrom ožil nočními jízdami, filmaři získali povolení města
Foto: Autodrom Most
Popisek: Natáčení České televize na Autodromu Most

„Filmaři získali od vedení města povolení jezdit po okruhu v době nočního klidu,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. Novému seriálu fandí. Jako patriotka je ráda, že se děj filmu odehrává převážně v Mostě, což město zviditelní a zpopularizuje. Povšimla si také reakce vedení města.

„Kvitujeme, že město chápe, kdy okolnosti vyžadují tolerantní a vstřícný postoj. Jen jsme si mysleli, že vedle aktivit filmového štábu, kterému městu bez problémů povolilo noční jízdy na autodromu, by si udělení výjimky z protihlukové vyhlášky zasloužily i nedělní závody, jež se těší obrovskému zájmu diváku a mají renomé v celé Evropě. Požádali jsme o výjimku pro závody cestovních a GT vozů a formulí zóny střední Evropy The Most FIA Central Europe Zone Challenge, jež mají v Mostě letitou tradici, a také pro evropský pohár cestovních vozů FIA European Touring Car Cup (ETCC). V říjnu u nás bude mít premiéru. Ani v jednom případě jsme však kupodivu neuspěli,“ uvedla Svobodová.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých tonáží.

Vybrané závody sezony 2017:
01. – 03. 9. - CZECH TRUCK PRIX
06. – 08. 10. - The Most Grand Finale

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…