Avion Ostrava: Zajistěte svým dětem bezpečný domov a naučte se, jak zachránit život!

13.05.2014 9:04

V Ostravě dne 13. května 2014 - Prevence úrazů dětí a adolescentů doma i na cestách bude hlavním tématem Dnů bezpečnosti, které budou probíhat v ostravském Avion Shopping Parku od 13. do 17. května. Návštěvníci se zde dozví například, jak si zařídit bezpečný domov, jak poskytnout první pomoc, jak se chránit při sportu a další.

Avion Ostrava: Zajistěte svým dětem bezpečný domov a naučte se, jak zachránit život!
Foto: red
Popisek: Avion Shopping Park Ostrava

Dny bezpečnosti proběhnou ve všech centrech společnosti Inter IKEA Centre ČR/SK  již podruhé, pouze ostravský Avion však připravil pro své návštěvníky celý týden plný akcí, her, atrakcí a seminářů na toto téma. ,,Bezpečnost dětí a dospělých je pro nás prioritní. Rozhodli jsme se proto tuto akci, kterou pořádáme společně s obchodním domem IKEA, rozšířit. Během následujícího týdne se tak návštěvníci mohou těšit na doslova nabité dny nejrůznějšími akcemi lékařů, záchranářů, hasičů, bezpečnostní služby a dalších. Zajímavé soutěže a nabídky v oblasti bezpečného sportování si připravil také Decathlon a bohatý program pro rodiče i děti bude probíhat samozřejmě i v IKEA," uvedla Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě.

V úterý 13. května zahájí Dny bezpečnosti v ostravském Avionu Stan proti melanomu. Ve čtvrtek 15. května proběhne akce Zachraň život s Kryštůfkem, v rámci níž se zájemci dozví užitečné rady o první pomoci, mohou se účastnit i komentovaných ukázek resuscitace a prohlédnout si plně vybavené vozidlo záchranné služby. V pátek 16. 5. bude zahájena výstava historické hasičské techniky, která potrvá až do 1. června. Ve čtvrtek a v pátek proběhne také několik seminářů v IKEA na téma Jak si zařídit bezpečný domov. Akce vrcholí v sobotu 17. května, kdy budou probíhat soutěže a zábavný program v celém Avionu. Například univerzitní diplom IKEA získají všichni účastníci naučné stezky pro děti a jejich rodiče. Poblíž prodejny Electro World budou hasiči vyprošťovat havarované vozidlo a přijede i chemická jednotka Hasičského záchranného sboru MSK. Kromě toho přiveze bezpečnostní agentura ukázat i bezpečnostní pancéřové auto a kufr pro přenos velkých obnosů. Společnost Národní centrum bezpečnějšího internetu si připravila prezentaci týkající se nástrah internetu a bezpečného chování na internetu. Nebude chybět ani měření tuku a tlaku, malování na obličej, horolezecká stěna, bungee running a další.

Ostravský Avion je jedním z mnoha subjektů a organizací, které se snaží zlepšit situaci v oblasti bezpečnosti. Čeští rodiče sice čím dál více dbají na bezpečnost svých dětí na cestách, méně pozornosti však věnují úrazům doma. Přitom dětské úrazy jsou podle výsledků projektu TACTIC 2012 (Tools to Address Childhood Trauma, Injury and Children’s Safety) v České republice hlavní příčinou úmrtí dětí ve věku od 0 do 19 let. Jednou z cest, jak zlepšit tuto situaci, je podle zmíněného projektu vytvoření bezpečného domácího prostředí a umožnění nákupu ochranných pomůcek, které jsou doporučovány pro snížení rizika úrazů dětí a dospívajících. A přesně tyto informace a služby budou pro návštěvníky ostravského Avionu připraveny po celou dobu Dnů bezpečnosti ve dnech 13. až 17. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…