BASF dodává laky pro inovativní elektromobil

15.02.2014 9:04

BASF a BMW se opět dohodly na spolupráci. Jejich společným počinem je i3 – první model BMW Group s čistě elektrickým pohonem, jehož výroba byla spuštěna v listopadu 2013. Pro novou výrobní linku i3 v Lipsku dodává BASF podkladové laky ve čtyřech barevných odstínech.

BASF dodává laky pro inovativní elektromobil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Těmito laky přispívá BASF k jedinečnému designu i3, který je obzvláště čistý, zeštíhlený a současně také velmi dynamický. Dalším specifickým charakteristickým rysem i3, který zahrnuje též povrchovou úpravu, je například přihrádka u spolujezdce vyrobená z plastů vyztužených uhlíkovými vlákny (CFRP). „Jsme velice rádi, že jsme partnerem BMW Group a můžeme spolupracovat na tomto inovativním modelu. Řízení udržitelných řešení představuje jednu ze strategických zásad koncernu BASF,” říká Dr. Alexander Haunschild, vedoucí výroby laků a barev BASF pro evropské dodavatele originálních dílů (OEM) pro automobilový průmysl.

Vůz se skládá z karoserie z CFRP, která je osazena lakovanými plastovými doplňky. Tato koncepce znamená pro laky nanášené na doplňkové díly a související postupy nanášení laku novou výzvu, v níž společnost BASF využila své bohaté mnohaleté zkušenosti získané právě v této oblasti. Frank Naber, BASF manažer pro správu portfolia klientů se zodpovědností za BMW v Evropě, vysvětluje: „Naše laboratorní týmy spojily své síly s BMW Group při vývoji ochranného laku pro speciální konstrukci modelu i3. Operujeme proto v Lipsku, kde přímo na místě poskytujeme denně technické služby.”

BASF patří mezi dodavatele závodu BMW v Lipsku již od zahájení jeho provozu v roce 2005. Předního výrobce automobilů koncern zásobuje moderními systémy povrchové ochrany.

O divizi BASF Coatings – povrchové úpravy

V divizi Coatings koncern BASF vyvíjí, vyrábí a prodává vysoce kvalitní sortiment inovačních laků pro OEM, hmoty pro opravu automobilových laků a technické laky, jakož i dekorativní barvy. V segmentu laků a barev zaujímá BASF významnou tržní pozici v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe a regionu Asie a Pacifiku. V roce 2012 dosáhla divize Coatings společnosti BASF celosvětově obratu cca 3 miliard eur.  Více informací naleznete na webové stránce: www.basf-coatings.com. Výtisk zákaznického magazínu si můžete také stáhnout z www.coatingspartner.com

O společnosti BASF

Společnost BASF – The Chemical Company je globálním leaderem v oblasti chemického průmyslu. Společnost má velice široké portfolio zahrnující chemikálie, plasty, stavební materiály, zemědělské produkty i jemnou chemii. Kombinujeme ekonomický úspěch, sociální zodpovědnost a ochranu životního prostředí. Společnost je spolehlivým partnerem pro prakticky všechna průmyslová odvětví a svým partnerům nabízí produkty o vysoké přidané hodnotě a inteligentní systémová řešení, jež jim umožňují dosahovat stále větších úspěchů. Naše produkty a systémová řešení přispívají k šetrnému hospodaření se zásobami, zaručují zdravou výživu a pomáhají zlepšovat kvalitu lidského života. Náš přínos je shrnut do našeho korporátního cíle: Tvoříme chemii pro trvale udržitelnou budoucnost. Společnost BASF vyvíjí nové technologie s potenciálem hledání odpovědí na globální problémy, jako je změna klimatu, potřeba vyšší energetické efektivnosti a vyšší mobility. BASF zaměstnává více než 110 000 lidí a v roce 2012 vykázala tržby ve výši 72,1 miliard Eur. Akcie společnosti BASF jsou obchodovatelné na akciových trzích ve Frankfurtu (BAS), Londýně (BFA) a Curychu (AN). Více informací o společnosti BASF najdete na internetu na adrese www.basf.com nebo na Social Media Newsroom: www.newsroom.basf.com.

BASF v České republice

Společnost BASF spol. s.r.o., dceřiná společnost BASF SE, patří k předním firmám chemického průmyslu v České republice. Z Prahy a jiných závodů je distribuován celý sortiment inovativních a vysoce hodnotných výrobků skupiny BASF. V roce 2012 měla v České republice skupina BASF 304 zaměstnanců a dosáhla obrat ve výši 522 miliónů Eur. Další informace jsou uvedeny na internetové stránce www.basf.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…