BESIP: Domů se nevrátilo dalších deset lidí

29.06.2016 9:07

Od začátku června do neděle 26. 6. zemřelo na našich silnicích 33 lidí. Za poslední týden od 20. do 26. června pak přibylo do statistiky podle předběžných policejních záznamů 10 zmařených životů.

BESIP: Domů se nevrátilo dalších deset lidí
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Letošní statistiky dopravních nehod se doposud vyvíjejí příznivě. Významnou měrou k tomu přispěl i poslední týden. Do konce toho minulého zahynulo na českých silnicích o 23 lidí méně, než za stejnou dobu před rokem, po tomto týdnu už je to o 29 životů méně. Proti doposud statisticky nejlepšímu roku 2013, kdy na silnicích zemřelo doposud nejméně lidí, to je zatím o devět životů méně!!! Je ale potřeba neustále připomínat, že dva dlouhodobě nejhorší měsíce, červenec a srpen, máme stále ještě před sebou. V roce 2015 zemřelo za dva prázdninové měsíce 147 lidí.

Z cest se v posledním týdnu nevrátili čtyři řidiči osobních aut a tři spolujezdci. O život přišel také jeden řidič nákladního auta a jeden spolujezdec. Zemřel i jeden cyklista. Hledáte-li v těchto statistických policejních údajích něco optimistického, pak o život v posledním týdnu nepřišel ani jeden motocyklista, od začátku měsíce však to byli už tři, a za květen a červen čtrnáct. Nejohroženější skupinou na silnicích bývají pravidelně chodci, dobrou zprávou je, že od začátku června nezemřel ani jeden. To zlepšuje statistiku od počátku roku, protože do konce května jich zemřelo o 17 víc než vloni.

Můžeme se dohadovat, nakolik nehody z posledního týdne ovlivnilo tropické počasí, prudké víkendové bouřky a následné přívalové deště.  Nejhorším dnem s tragickými následky byl tentokrát čtvrtek se čtyřmi mrtvými. Právě ve čtvrtek a pátek jsme v České republice zažili největší horko.

Nehody ve Středočeském kraji

V noci na středu 22. června se v Mladé Boleslavi stala před půl dvanáctou večer tragická nehoda na křižovatce ulic Průmyslová a Havlíčkova po střetu nákladního a osobního auta. Řidič osobního auta zůstal ve voze zaklíněný, řidič nákladního auta byl lehce zraněný. Hasiči zaklíněného řidiče z osobního vozu vyprostili, bylo však už příliš pozdě, lékař mohl konstatovat jen zranění neslučitelná se životem.

Provoz byl na křižovatce po úklidu následků nehody obnoven v půl třetí ráno.

Zdroj foto: HZS Středočeského kraje

K další tragické nehodě osobního a nákladního auta došlo v Kosmonosech na Mladoboleslavsku. Řidič osobního auta tentokrát nedal přednost nákladnímu vozu a o život při nehodě přišel jeho spolujezdec. Zraněného řidiče pak do nemocnice dopravila letecká záchranná služba vrtulníkem.

 

Zdroj foto: HZS Středočeského kraje

Těžká zranění utrpěla také posádka osobního auta po dalším střetu s nákladním automobilem u Mělníka. Ve zdemolovaném osobním autě byli uvězněny dvě osoby, které k ošetření dopravily přivolané vrtulníky záchranné služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…