BESIP se zaměřil na motorkářky, školení bezpečné jízdy se zúčastnilo 120 žen a dívek

15.05.2015 18:15

V pátek 15. května se na okruhu ve Vysokém Mýtu uskutečnil již třetí ročník akce pro ženy a dívky motorkářky s názvem „Motocyklový den žen“. Celkem 120 účastnic kurzu absolvovalo školu bezpečné jízdy, odborné přednášky i kurz první pomoci. Celou akci letos poprvé pořádal BESIP.

BESIP se zaměřil na motorkářky, školení bezpečné jízdy se zúčastnilo 120 žen a dívek
Foto: Archiv
Popisek: BESIP - nové logo

Statistiky jasně ukazují, že motocykl má v oblibě stále větší množství žen a dívek. Je proto potřeba věnovat náležitou pozornost i této řidičské skupině. „Hlavní přínosem je bezesporu vylepšení jezdeckých schopností jednotlivých účastnic, což se samozřejmě odrazí v bezpečnosti jejich jízdy v běžném provozu. Program je navíc doplněn o odborné přednášky, teorii jízdy a lékařský kurs první pomoci,“ vysvětluje vedoucí BESIP Martin Farář.

Ženy a dívky měly možnost se se svým motocyklem důkladně seznámit po technické a jízdní stránce tak, aby mohly svým strojům důvěřovat a uměly je spolehlivě ovládat. To vše se dělo pod dohledem zkušených instruktorů a jezdců. „Motorkářky jsou za řídítky jiné než muži. Určitě se zbytečně nepřeceňují. Naopak je u nich problémem mnohdy až přehnaný ostych a nedůvěra ve své vlastní schopnosti,“ dodává jezdecký instruktor Karel Táborský.

Mezi motorkářkami byl o akci velký zájem a naplnit kapacitu 120 účastnic nebyl problém. BESIP proto věří, že i v budoucnu bude Motocyklový den žen patřit k tradičním akcím, které si najdou místa v kalendářích všech příznivců motocyklů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…